Energie

Romulus Andrei, Banca Transilvania: Prima aşteptare este ca schema de contracte de diferenţă să se întâmple, şi dacă se întâmplă, să se întâmple într-un timp rezonabil de scurt

Conferinţa Deloitte/ZF Instrumente de finanţare pentru energia verde

Romulus Andrei, Banca Transilvania: Prima aşteptare este...

Autor: Răzvan Botea

13.11.2023, 11:57 842

Romulus Andrei, director, finanţări structurate şi project finance, Banca Transilvania, a spus că prima aşteptare este ca schema pentru contracte de diferenţă să fie pusă în aplicare, iar perioada de implementare să fie scurtă.

„Prima aşteptare este ca schema de contracte de diferenţă să se întâmple, şi dacă se întâmplă, să se întâmple într-un timp rezonabil de scurt. De asemenea, ne aşteptăm ca această schemă să fie stabilă pe termen lung. Dacă este o alternativă de sprijin a finanţărilor în domeniul regenerabilelor, atunci trebuie să plece de la ideea că pe perioada celor 15 ani prevăzuţi pentru contracte pentru diferenţă schema să fie stabilă”, a spus el, la conferinţa Deloitte/ZF „Instrumente de finanţare pentru energia verde.”

El a vorbit la videoconferinţa Deloitte/ZF „Instrumente de finanţare pentru energia verde” despre contractele de diferenţă (CfD), din perspectiva unui reprezentant al unui finanţator privat. Alte declaraţii ale lui Romulus Andrei:

Băncile au o oarecare amintire vizavi de schema iniţială de certificate verzi, o amintire nu tocmai plăcută, şi sper că de data aceasta lucrurile să meargă mult mai bine şi să avem o schemă care să funcţioneze corect şi pe termen lung.

Dacă vorbim de clienţi, am văzut interes destul de mare din partea unor investitori serioşi. Ne aşteptăm ca aceia care vor participa la licitaţii şi care vor câştiga un astfel de contract să aibă şi capacitatea financiară de a pune în practică proiectul.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO