Energie

Transelectrica mai schimbă un şef: Andrei Benghea-Mălăieş preia conducerea transportatorului de energie după o experienţă la Loterie

Transelectrica mai schimbă un şef: Andrei...

Autor: Roxana Petrescu

25.10.2012, 17:23 1299

Andrei Benghea-Mălăieş este noul director general al Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, înlocuindu-l din funcţie pe Marius Mateescu. În ultimii patru ani zile, Transelectrica şi-a schimbat de şase ori şeful. Transelectrica este cel mai mare monopol al statului, cu afaceri de 734 mil. euro în 2011, dar şi una dintre cele mai disputate companii când vine vorba de numirea membrilor consiliului de administraţie şi de cea a directorului general, dictate de clientela politică. Asta deoarece directorul general al Transelectrica semnează anual pentru contracte de sute de milioane de euro, care vizează investiţii pe termen lung în echipamente şi modernizarea reţelei, dar şi achiziţii de bu nuri şi servicii pentru desfăşurarea activităţii curente a companiei. Consiliul de administraţie trebuie apoi să avizeze contractele mari şi situaţiile financiare ale companiei.

Potrivit CV-ului său, noul şef al Transelectrica a ocupat funcţia de consultant pentru Mckinsey. În perioada iunie 2006-iulie 2007 a fost director de cabinet la Ministerul Finanţelor Publice şi membru în AGA la CFR, Loteria Naţională, Imprimeria Naţională şi România Film.

Totodată, Transelectrica are de azi un nou preşedinte al Consiliului de administraţie în persoana lui Gabriel Gheorghe care-l înlocuieşte pe Mircea Ciopraga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO