Companii

Energy Holding a raportat un profit de 12 mil. euro

30.01.2007, 17:33 13

Energy Holding, companie cu activitati de trading si productie de electricitate, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 320 demilioane de euro (400 de milioane de dolari), in crestere cu 8%, comparativ cu nivelul prognozat pentru sfarsitul anului trecut. Potrivit companiei, profitul pentru acest an s-ar putea situa intre 17-19 de milioane de dolari (14-15 milioane de euro).
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 295 milioane de euro, cu 25% mai mult fata de 2005, si un profit net de 12 milioane de euro.
"Cresterea afacerilor in 2006 s-a bazat pe marirea portofoliului de clienti industriali dar si pe extinderea regionala si pe consolidarea afacerilor la nivel local", a declarat Corina Drumeanu, director general adjunct al Energy Holding. Compania a inregistrat anul trecut un ritm de crestere al afacerilor de aproximativ 25%.
Aceasta crestere a fost sustinuta in mare parte si de contractul castigat in martie anul trecut cu cea mai mare companie romaneasca, Petrom, aflata in portofoliul grupului petrolier austriac OMV. Contractul prevede furnizarea pana in primavara anului 2008 a 2 TWh, echivalentul a circa 2% din consumul anual al Romaniei iar valoarea acestuia a fost stabilita de catre surse din piata la 100-150 mil. euro.
Compania intentioneaza sa investeasca anul acesta aproximativ 5 milioane de dolari (4 milioane de euro) pentru realizarea unui centru de management.
"Cu ajutorul acestui centru, Energy Holding poate actiona ca o "bursa" interna, astfel incat eventualele abateri de la prognoza de consum ale clientilor sa se compenseze intre acestia", spun reprezentantii companiei.
Un alt proiect este realizarea unei centrale pe carbuni. Valoarea acesteia se poate ridica la cateva zeci de milioane de euro, potrivit surselor citate.
Energy Holding a intrat cu operatiuni in Bulgaria la inceputul anului trecut si estimeaza in primul an de activitate pe piata respectiva ca va ajunge la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro.
Energy Holding si-a infiintat o filiala Energy Holding SR si a obtinut licenta de tranzactionare a energiei electrice si in Serbia. Oficialii companiei afirma ca intentioneaza sa-si extinda activitatea si in Grecia.
Compania Energy Holding a fost subiectul unei tranzactii in august, anul trecut, in urma careia actionarul majoritar a devenit Societe Bancaire Privee (SBP), institutie din Geneva - Elvetia.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei si Comertului, Energy Holding este cel mai mare trader privat de energie, avand in primele 11 luni ale anului trecut o cota de piata de aproximativ 9%, clasandu-se inaintea unor companii precum E.ON Moldova, Enel Banat si Dobrogea sau Electrica.
Potrivit reprezentantilor companiei, cota de piata anul trecut a fost de aproximativ 12%, ceea ce ar plasa Energy Holding pe primul loc pe piata energiei, chiar inaintea Electrica Muntenia Sud, compania care alimenteaza Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO