Companii

Este haos în salarizarea medicilor; unii sunt plătiţi să stea degeaba, alţii câştigă mai puţin decât infirmierele

Autor: Cătălina Butan,

02.10.2013, 00:06 319
Laszlo Lorenzovici, director general la firma de consultanţă pentru analiza financiară a bugetelor spitalelor Hospital Consulting, a spus la Video ZF Live că în jur de 10-20% din doctorii din spitalele publice din România nu muncesc suficient de mult.
 
„În acest moment 10-20 % din medicii din spitalele din România nu muncesc destul nici măcar pentru salariul acela mic. Salariul mic sau mare e relativ. Depinde cât munceşti, pentru că dacă nu faci nimic şi salariul pe care îl primeşti e prea mare“, a spus Laszlo Lo­renzovici în emisiunea ZF Live de marţi 1 octombrie.
 
Un medic ar trebui să trateze şi să ex­terneze în medie 1-1,5 pacienţi pe zi, însă astăzi există spitale şi secţii unde această rată este de 0,3, a mai spus Lorenzovici.
 
În ceea ce priveşte sistemul de salarizare în spitalele din Ro­mânia, Lorenzovici spune că acesta este distorsionat pentru că „nu a fost gândit cores-punzător“ şi că există anomalii precum faptul că o infirmieră câştigă mai mult decât un medic rezident potrivit grilei de sporuri.
 
„Astăzi în România sunt multe spitale unde o parte din asistente şi infirmiere câştigă mai mult decât rezidenţii. Problema nu e neapărat nivelul salarial, cât inechitatea sistemului de salarizare. Sunt multe inechităţi, plata serviciilor este corelată cu volumul de activitate al spitalului, dar sistemul de sala­rizare nu“, a spus Lorenzovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24