Companii

Euroclinic a deschis o clinică într-o fostă clădire de birouri

21.06.2010, 23:27 245

Operatorul de servicii medicale Euroclinic a investit 0,2 mil.euro în mutarea unei clinici din Drumul Taberei în zona Cotroceniîntr-o clădire de birouri care a aparţinut firmei de asigurăriEureko (fosta Interamerican), acţionarul Euroclinic.

"Este o clădire proprie a Eureko, pe care noi o închiriem. Esteun contract la nivelul real al pieţei', a spus Cătălin Popa, CEO alEuroclinic.

Clinica se întinde pe o suprafaţă de 1.000 mp, însă în aceeaşiclădire funcţionează şi sediul administrativ al Euroclinic.

Compania operează trei clinici şi un spital de mari dimensiuniîn Capitală. În 2009, Euroclinic Hospital & Medical Centers aavut o cifră de afaceri de 7,7 mil. euro, nivel situat puţin pesteestimările iniţiale, iar pentru anul acesta compania şi-a bugetatafaceri de 10 mil. euro.

Sediul Eureko este acum în Piaţa Muncii unde Euroclinic maideţine de asemenea o clinică, pe o suprafaţă de 900 mp.

Pe de altă parte, spitalul Euroclinic, primul spital privat demari dimensiuni de pe piaţa locală, are o suprafaţă de 4.500mp.

Se pregătesc de vânzare

Eureko ar putea vinde o parte dintre acţiunile Euroclinic înperioada următoare în condiţiile în care în prezent analizează maimulte oferte. Cătălin Popa, CEO-ul Eurclinic, a spus că firma aprimit trei oferte, însă nu a precizat de la cine. Potrivitinformaţiilor ZF, ar fi vorba de Centrul Medical Unirea (CMU),MedLife şi Medicover, iar tranzacţia care vizează un pachetmajoritar de acţiuni s-ar putea situa între 10 şi 30 mil. euro.

Preluarea Euroclinic ar putea să fie a treia tranzacţie pe piaţaserviciilor medicale private într-un interval scurt, în condiţiileîn care în noiembrie 2009 SGAM Eastern Europe, fondul privat deinvestiţii al Société Générale Asset Management, a preluat 36,25%din acţiunile MedLife pentru circa 20 mil. euro. Mai recent, AdventInternational a cumpărat 80% din Centrul Medical Unirea (CMU),deal-ul fiind estimat de ZF la câteva zeci de milioane de euro.

În piaţă se aşteaptă ca cele două fonduri de investiţii săîncheie în continuare tranzacţii întrucât mizează pe consolidarearapidă a poziţiei în industrie.

O piaţă în creştere

Piaţa medicală privată îşi păstrează ritmul de creştere înpofida contextului general nefavorabil, iar pe lângă tranzacţii seanunţă şi noi investiţii.

Principalii operatori privaţi din domeniul de sănătate auanunţat proiecte de peste 150 mil. euro în unităţi medicale, dintrecare peste 70 mil. euro numai anul acesta, conform unei analizerecente a ZF pe baza datelor făcute publice de companii. Niveluleste unul record pentru această industrie. În total s-au anunţatpeste 13 clinici anul acesta, dar proiectele de spital care seîntind până în 2011 sunt în număr de şapte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO