Companii

Excite se extinde pe vechiul continent

11.09.2000, 00:00 27



Excite, una dintre cele mai mari companii care isi desfasoara activitatea pe Internet, intentioneaza sa-si extinda semnificativ operatiunile europene, conducerea firmei fiind increzatoare in potentialul de dezvoltare a afacerilor online pe vechiul continent.

Primele doua tari in care Excite isi va consolida prezenta pe piata sunt Polonia si Norvegia. Pentru a demara aceste proiecte de dezvoltare, compania mai asteapta doar acordul Uniunii Europene in ceea ce priveste fuziunea sa cu Chello, un operator european de servicii Internet de mare viteza, tranzactie a carei valoare se ridica la 5,5 miliarde de dolari.

Specialistii estimeaza ca Excite va primi aceasta confirmare la sfarsitul lunii octombrie. Noua companie mixta, numita Excite Chello, va imbina activitatea internationala a grupului Excite@Home, cu cea de furnizor de acces la Internet in banda larga a firmei Chello. Conducerea Excite doreste astfel sa creeze una dintre cele mai mari companii in domeniul Internetului din Europa.

Pe de alta parte, Excite a anuntat ca operatorul British Telecom si-a diminuat participarea in firma mixta Excite UK, de la 50% la 42%. Analistii sunt de parere ca aceasta manevra a British Telecom este o componenta din planul companiei de a obtine fondurile necesare pentru plata datoriilor sale, care se ridica in prezent la peste 10 miliarde de lire sterline.

Excite doreste sa aiba o prezenta mult mai consistenta si pe piata britanica, unde, incepand cu anul viitor, va introduce servicii de acces la Internetul de mare viteza prin intermediul tehnologiei DSL (digital subscriber line).


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO