Companii

Fabrica de polistiren expandat de 3,5 mil. euro la Sfantu Gheorghe

19.09.2005, 19:11 540

Compania Arcon Elintech SRL din Sfantu Gheorghe a inaugurat zilele trecute o fabrica de polistiren expandat, investitie care se ridica la 3,5 milioane de euro. Produsele noii unitati vor fi comercializate sub marca proprie "Pinguin".

"Am ales marca Pinguin pentru ca pinguinii sunt experti in a economisi caldura, sunt cei mai buni pentru solutii termice", a declarat Ioan Titeiu, proprietarul companiei. Fondurile destinate realizarii acestei investitii provin dintr-o linie de credit BCR.

Noua fabrica produce in doua schimburi circa 1.100 mc/zi, ceea ce inseamna o productie anuala de 4.000 de tone de polistiren. Suprafata de productie a noii fabrici Arcon este de 5.000 mp, iar conform planurilor conducerii va fi extinsa anul viitor cu inca 2.000 mp. Fabrica realizeaza toate tipurile de placi EPS, placi profilate, placi sau blocuri profilate volumic, placi EPS caserate cu membrane Pluvitec. Arcon Elintech a mai deschis anul trecut o fabrica de membrane bituminoase cu elasto-polimeri, in parteneriat cu firma italiana Pluvitec, valoarea investitiei depasind 5,5 milioane de euro. Fabrica asigura prin capacitatea sa de productie de 10 milioane de metri patrati pe an, peste doua treimi din necesarul de membrane de impermeabilizari a Romaniei.

"Dupa intrarea pe piata cu membranele Pluvitec si Laribit, credem ca am reusit sa oferim clientilor un pachet complet de termoizolatii si hidroizolatii in constructii prin noul-venit, polistirenul Pinguin, a mai spus Titeiu. Cu noua investitie, platforma de productie a Arcon Elintech (fabrica de membrane si fabrica de polistiren) ocupa o suprafata totala de aproximativ 50.000 mp.

Oficialii companiei spun ca anul acesta au mai fost facute investitii de peste 600.000 de euro intr-un terminal feroviar de descarcare produse petroliere si in extinderea liniei de preparare a compound-ului la fabrica de membrane.

Managementul companiei estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de circa 12,8 mil. euro, in crestere cu 27% fata de 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO