Companii

Fabrica egipteana de medicamente, in Romania

11.12.2003, 00:00 177



Compania egipteana Pharco, specializata in domeniul farmaceutic, va investi circa 15 milioane de dolari pentru construirea unei fabrici de medicamente in Romania, a declarat Dana Nourescu, directorul de marketing al filialiei de pe piata romaneasca a companiei."Aceasta va fi prima fabrica Pharco din Europa. Constructia va fi finalizata in cel mult trei ani, centrul de productie urmand sa fie amplasat in apropriere de comuna Snagov, la 10 kilometri de Otopeni", a precizat Nourescu.



Pentru inceput, in cadrul unitatii vor fi fabricate cele 50 de produse cu care Pharco este deja presenta pe piata romaneasca, a mai spus reprezentantul companiei.



Pharco Pharmaceuticals, divizie a grupului Pharco din Egipt, activeaza in Romania din 1993 sub numele de Pharco Impex '93.



Pe piata romaneasca, portofoliul Pharco include atat produse farmaceutice care nu necesita prescriptie medicala, cat si suplimente nutritive.



Potrivit companiei, produsele cu cele mai mari vanzari in Romania sunt Ginsavit, Gynozol, Urinex, Uricol, Bilichol si Farcovit. "Pentru acest an, estimam vanzari de circa trei milioane de dolari", a adaugat Nourescu.



Principalele arii terapeutice in care Pharco distribuie medicamente sunt urologia, ginecologia, gastroenterologia si pediatria.(T.I.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels