Companii

Fabryo vede o scadere a pietei de vopsele cu 20%

17.03.2009, 14:50 24

Producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, detinut de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, estimeaza pentru acest an in cel mai rau caz o corectie a pietei de profil cu pana la 20%, in timp ce varianta optimista mizeaza pe o stagnare a vanzarilor, pe fondul accelerarii lucrarilor de renovare.

"Cea mai buna varianta pentru piata anul acesta ar fi o stagnare la nivelul din 2008, pe fondul accelerarii lucrarilor de renovare, iar in acest sens deja vedem o crestere a vanzarilor pe fondul incalzirii vremii. Cu toate acestea, in cea mai rea situatie, piata ar putea scadea cu pana la 20% daca problemele din sectorul constructiilor persista, iar accesul la finantare nu se deblocheaza", a declarat Aliz Kosza, directorul general executiv al Fabryo.
Piata de lacuri si vopsele a crescut anul trecut cu 15% fata de anul precedent, pana la 230 de milioane de euro, iar in scenariul pesimist piata ar putea reveni anul acesta la nivelul din 2007, de 190-195 mil. euro.
In ceea ce priveste cifra de afaceri a Fabryo, reprezentantii companiei au apreciat o crestere a cifrei de afaceri cu cel mult 20% fata de 2007, cand compania a inregistrat vanzari de 42 de milioane de euro. Potrivit acestor estimari, cifra de afaceri a Fabryo in 2008 s-ar putea ridica la putin peste 50 mil. euro.
Rezultatele finale pentru anul trecut vor fi cunoscute in aprilie, dupa finalizarea auditului desfasurat de compania Ernst&Young.
"Lucram cu mai multe scenarii si nu pot spune ca sunt nici prea optimista, nici prea pesimista. Trecem printr-o perioada dificila si ne propunem sa realizam aceleasi rezultate ca si in 2008", a adaugat Kosza.
Compania a anuntat lansarea unui nou produs din gama Savana cu teflon, vopsea realizata in parteneriat cu firma americana de cercetare DuPont.
"Ne propunem ca in 2009, 10% din vanzarile de Savana cu teflon sa fie pe segmentul de baie si bucatarie", a apreciat Stefan Teodorescu, directorul de marketing al Fabryo.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO