Companii

Falimentul ISMM ingrijoreaza FIFA

19.04.2001, 00:00 15



FIFA, federatia internationala a fotbalului, a tinut ieri o intrunire de urgenta, pentru a discuta prabusirea ISMM, grupul elvetian care se ocupa de vanzarea drepturilor de marketindg ale urmatoarelor doua campionate mondiale, relateaza cortidianul financiar Financial Times.

ISMM, care detine ISL Worldwide, o agentie de marketing sportiv care a incheiat numeroase contracte cu FIFA, a depus saptamana trecuta, la judecatoria cantonala din Zug, o cerere de amanare a intrarii n faliment, dar solicitarea a fost respinsa.

ISMM a cerut aceasta amanare, pentru a incheia o tranzactie cu un potential investitor de capital. Insa, nici una din companiile care erau interesate de achizitia firmei elvetiene nu au depus vreo oferta dupa ce s-au uitat in registrele contabile ale ISMM.

In schimb, Vivendi Universal, grupul de servicii de telecomunicatii din Franta si grupul media german Kirch par sa astepte declararea falimentului pentru a putea prelua drepturile de marketing pe care le detine ISMM, intre care se includ drepturile de difuzare a turneelor de tenis masculin si a campionatelor mondiale de atletism.

Comitetul de urgenta al FIFA trebuie sa decida masurile care vor fi adoptate daca grupul elvetian declara falimentul. ISMM detine drepturile de difuzare pe plan mondial ale Campionatelor Mondiale din 2002 si 2006. Compania a vandut deja aproximativ 70% din aceste drepturi in marea majoritate a teritoriilor cuprinse in contract, intre care America de Nord si America de Sud.

Kirch, care detine drepturile de televizare din Europa, ar dori sa posede si facilitatile ISMM in portofoliul sau.

FIFA urma sa primeasca de la ISMM cel putin 1,4 miliarde de franci elvetieni (809 milioane de dolari) pentru cele doua turnee finale.

Se pare ca firma elvetiana a platit deja suma minima mentionata in contract, dar FIFA este ingrijorata de faptul ca drepturile ar putea ajunge la mai multe companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO