Companii

Familia Marcu: Ne gandim sa mai vindem din MedLife

Familia Marcu: Ne gandim sa mai vindem din MedLife
29.04.2009, 00:00 332

Familia Marcu, care controleaza operatorul de servicii medicale private MedLife, cu afaceri de 21,2 mil. euro anul trecut, ar mai putea vinde in perioada urmatoare un pachet minoritar de actiuni, fara a lua in calcul insa cedarea controlului firmei.

"Ne uitam la posibilitatea de a vinde un pachet minoritar de actiuni in acest an, insa suntem la nivel de tatonari. Nu a fost pornit un proces in acest sens. Daca va fi o vanzare, va fi sub forma unui exit, si nu o finantare pentru companie", a spus Mihai Marcu, unul dintre actionarii MedLife (31,9% din titluri). Ceilalti actionari ai companiei sunt medicul pediatru Mihaela Gabriela Cristescu (24%), Nicolae Marcu (24%) si International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, cu 20% din actiuni.
IFC a intrat in actionariatul operatorului in 2006, cand a preluat de la familia Marcu 20% din titluri intr-o tranzactie in valoare de 5 mil. dolari in cadrul unui proiect de finantare cu o structura complexa. 
In cazul in care se va finaliza, acesta ar fi primul deal important de pe piata serviciilor medicale private din ultima perioada. De asemenea, tot in sectorul medical privat, negocieri pentru vanzarea companiei mai poarta si actionarii Romar. Actionariatul Romar se imparte intre omul de afaceri Erghin Hagi Calil si fondul de investitii RC2.
In primul trimestru al acestui an, MedLife a inregistrat o cifra de afaceri de 28 mil. lei (6,8 mil. euro), in crestere cu 73% fata de perioada similara din 2008. Pentru intregul an, compania si-a bugetat afaceri de 31,5 mil. euro si investitii de 5 mil. euro. Pe piata serviciilor medicale, estimata la 350-400 mil. euro, MedLife concureaza cu Medicover, Romar, Centrul Medical Unirea, Gral, Medsana, Sanador.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO