Companii

Fan Courier: Criza de personal muta recrutarea in provincie

29.05.2007, 19:08 83

Compania Fan Courier, unul dintre principalii jucatori de pe piata de curierat intern, si-a extins procesul de recrutare pentru Bucuresti si in alte judete ale tarii, din cauza lipsei de personal de pe piata din Capitala. Astfel, in primele luni ale anului, jumatate din angajatii companiei (50 de persoane) au fost recrutati din Giurgiu.
"Stiam ca procentul de crestere prevazut pentru 2007 va trebui sustinut si printr-un aflux de personal, iar faptul ca piata muncii din Bucuresti trece printr-o criza ne-a obligat sa cautam solutii alternative", a spus Adrian Mihai, directorul companiei.
Compania are in vedere ca, in functie de necesitati, sa isi extinda procesul de recrutare in provincie, in judete precum Ilfov, Calarasi si Ialomita.
Compania are in acest moment, potrivit propriilor declaratii, circa 1.500 de angajati in toata tara, fata de 1.200 de angajati la inceputul anului, si urmareste ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la 1.800 de angajati. De la inceputul anului si pana acum, Fan Courier a angajat cu 40% mai multe persoane decat in perioada similara a anului trecut.
Procesul de recrutare a vizat in special postul de curieri-fractare, urmand ca in viitor sa fie realizate angajari si pe postul de curier-sofer. Fan Courier va investi in acest an circa 300.000 de euro in dezvoltarea profesionala a angajatilor, cu 20% mai mult fata de anul precedent.
Fan Courier si-a bugetat in acest an o crestere de circa 50% a cifrei de afaceri, urmarind sa ajunga la 32 de milioane de euro.
Compania urmareste astfel mentinerea ritmului de crestere inregistrat in 2006, precum si pastrarea pozitiei de lider pe piata de curierat intern. La trei luni, compania a inregistrat o crestere a afacerilor de 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, inscriindu-se astfel in graficul de crestere propus pentru acest an.
Fan Courier este, dupa cifra de afaceri raporata pe 2006, liderul pietei de curierat intern. Pe aceasta piata mai activeaza Cargus, Curiero sau TCE Logistica. In acelasi timp, pe segmentul de curierat international principalii jucatori sunt TNT si DHL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO