Companii

Farmaciile Dona speră să spargă pragul de un miliard de lei

Farmaciile Dona speră să spargă pragul de un miliard...

Autor: Mirabela Tiron

17.05.2016, 00:07 696

Reţeaua Dona, controlată de antreprenorul Eugen Banciu, care operează 280 de farmacii pe piaţa locală, ţin­teş­te afaceri de 1,1 miliarde de lei (circa 250 de milioane de euro) în acest an, în creştere cu 24% în lei faţă de anul an­terior, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

În România sunt doar treisprezece companii antre­pre­noriale care au reuşit să depăşească până acum vânzări de un miliard de lei, singurii antreprenori români din far­ma care au spart acest prag cu o singură entitate fiscală fiind Anca Vlad (Fildas), Ovidiu Buluc (Farmexim), familia Vonica (Polisano).

Piaţa fierbe după ce grupul Polisano a anunţat că va vinde 78 de farmacii către Sensiblu, reţea controlată de ac­ţio­narii A&D Pharma, iar anul trecut 19 farmacii Centro­farm au fost preluate de rivalii de la Help Net. Dacă până acum tranzacţiile din sănătate au vizat în special clinicile private, acum interesul se duce şi spre retailul farmaceutic, o piaţă de 3,5 mld. euro anual.

Dona este unul dintre cei mai mari jucători din retai­lul cu medicamente, având în prezent 280 de farmacii. Liderul pieţei este Catena, cu peste 550 de farmacii, iar pe locul doi se află Sensiblu, cu peste 400 de unităţi la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO