Companii

Ferrari apeleaza la importuri second-hand pentru a face fata cererii din Romania

Ferrari apeleaza la importuri second-hand pentru a face fata cererii din Romania
30.10.2008, 14:25 93

Forza Rossa, reprezentantul Ferrari pe piata locala, a primit 48 de comenzi pentru modelele constructorului italian, in conditiile in care in acest an livrarile vor ajunge la 20 de unitati. "Pana in prezent Forza Rossa a livrat 15 automobile Ferrari, acoperind intreaga gama de modele, in conditiile in care in prezent avem in derulare 48 de comenzi, care vor fi livrate in urmatoarele 18 luni", a spus Ioana Florescu, director de marketing in cadrul Forza Rossa.

Primul model Ferrari California, cabrioletul cu plafon metalic al constructorului italian, va fi livrat in primul trimestru al anului viitor, pretul sau de pornire in Italia fiind de 179.000 de euro fara TVA. Numarul comenzilor pentru noul Ferrari California a ajuns la 28 de unitati, in conditiile in care in conformitate cu declaratiile oficialilor companiei acesta ar trebui sa reprezinte 30-35% din unitatile alocate intr-un an.
Cel mai scump Ferrari livrat anul acesta a fost modelul Scaglietti 612 "One to One" personalizat de catre un client, cu un pret de aproximativ 320.000 de euro cu TVA, in conditiile in care acesta are un pret de pornire de 267.750 de euro cu TVA. "In afara de modelul Scaglietti "One to One" livrat in vara acestui an, au mai fost comandate trei astfel de automobile", a spus Ioana Florescu. Alaturi de comercializarea de automobile Ferrari noi, reprezentantul companiei italiene comercializeaza si modele second-hand, din care a vandut anul acesta trei unitati, acestea fiind disponibile cu livrare "imediata", in timp ce pentru un model nou se asteapta chiar si pana la 18 luni.
"Strategia companiei nu este de a vinde masini la mana a doua pentru a compensa, ci pentru ca cei ce achizitioneaza un model Ferrari sa poata beneficia de unul pana in momentul in care este livrat automobilul nou, cel second-hand fiind achizitionat de importator prin serviciul de buy-back", a subliniat Florescu. In ultimul trimestru al acestui an vor mai fi livrate cinci modele Ferrari, in timp ce in 2009 numarul automobilelor constructorului italian va creste cu 25% fata de cele 20 din acest an. "Cota de productie alocata Romaniei in 2009 va fi decisa la finele acestei luni, cel mai probabil acesta va fi de aproximativ 25 de unitati", a spus Florescu. Forza Rossa estimeaza pentru acest an afaceri de 6 milioane de euro, dublu fata de estimarile din momentul lansarii oficiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO