Companii

Finantari de 50 mil. euro la Finans International Leasing

13.12.2005, 13:41 12

Compania Finans International Leasing previzioneaza pentru acest an un volum al finantarilor de 50 de milioane de euro, cu 40% mai mare decat cel de anul trecut, ca urmare a majoraririi liniei de finantare dupa preluarea de catre FinansBank Holland si a cresterii finantarilor auto.

"Schimbarea structurii actionariatului din luna martie prin cresterea participatiei FinansBank Holland NV pana la 99% ne-a permis sa ne amplificam linia de finantare. De asemenea, din luna septembrie am introdus in cazul cererilor pentru finantare de autovehicule un produs cu aprobare instant pentru dosarele cu avans cuprins intre 30% si 50%", spune Ana Belu, deputy marketing manager la Finans Leasing.

Compania a finantat in primele 11 luni ale acestui an aproape 1.250 de contracte in valoare de 39,6 milioane de euro. In aceasta perioada, finantarile in leasing de echipamente au crescut cu 15%, cele de vehicule cu 16%, iar cele de real estate au inregistrat o crestere de 140%.

In totalul finantarilor, leasingul de autovehicule detine o pondere de 51%, leasingul de echipamente 42%, iar cel imobiliar a ajuns la 7% din portofoliul companiei, dupa dezvoltarea din acest an.

Finans International Leasing a participat la editia din acest an a Salonului Auto International Bucuresti (SIAB), de unde a atras peste 200 de cereri de finantare.

Anul viitor, compania are in vedere prelungirea duratei de finantare pentru leasing imobiliar de la 5 ani pana la 7 si 10 ani cu o dobanda variabila. De asemenea, planurile companiei vizeaza si extinderea retelei teritoriale.

Pentru 2006, compania preconizeaza o crestere cu aproximativ 40% a volumului finantarilor si ponderi similare cu cele din acest an pe finantarile de echipamente, vehicule si imobiliare.

Finans International Leasing a fost infiintata la inceputul anului 2005, avand ca actionar majoritar FinansBank (Holland) NV, prin preluarea portofoliul de clienti si a peste 3.500 de contracte incheiate de catre Finans Leasing. Compania a aparut pe piata romaneasca in 1998.

Finans International Leasing face parte din grupul FIBA, un concern international cu reprezentare in peste 10 state europene, printre care Belgia, Germania, Olanda, Elvetia, Turcia.

Piata de leasing ar putea depasi in 2005, potrivit reprezentantilor asociatiilor de leasing, 2 miliarde de euro, fata de cele 1,4 miliarde din 2004. Pe langa expansiunea pietei auto, cresterea surselor de finantare, dezvoltarea leasingului operational, orientarea jucatorilor spre finantarea de echipamente si real estate sunt alti factori care au contribuit la evolutia din acest an a pietei de leasing, considera Belu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels