Companii

Firma de avocatura Voicu & Filipescu se extinde pe taxe si insolventa

Firma de avocatura Voicu & Filipescu se extinde pe taxe si insolventa

Daniel Voicu, managing partner al Voicu & Filipescu

06.01.2009, 18:18 286

Firma de avocatura Voicu & Filipescu a integrat la inceputul acestui an firma Steuer & Buchhaltung Partners, specializata in domeniul consultantei fiscale si contabile, punand astfel bazele unui departament distinct in cadrul companiei, fiind interesata si de un pas similar pe segmentul de insolventa.

Noul departament din cadrul firmei de avocatura va avea o echipa de patru oameni, Alex Tabacu devenind Tax Partner si coordonatorul departamentului de consultanta fiscala si contabila, in timp ce Madalina Gatu a devenit Tax Manager al firmei, iar Simona Rujan este noul Tax Consultant.
Voicu & Filipescu cauta in prezent inca un avocat pentru a completa echipa.
"Conditiile economice actuale schimba cu siguranta centrul de interes in privinta serviciilor juridice si e importanta o atitudine proactiva, identificarea din timp a zonelor cu potential de dezvoltare in perioada urmatoare", a spus Daniel Voicu, managing partner al Voicu & Filipescu.
La sfarsitul anului trecut doi dintre avocatii firmei, printre care si Raul Mihu, partener, au devenit membri ai Uniunii Nationale a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare (UNPRL) ca practicieni in insolventa, ceea ce reprezinta un prim pas in extinderea casei de avocatura pe segmentul lichidarii, reorganizarii judiciare si falimentului. "Avem o relatie in dezvoltare cu o societate de specialitate ce dispune de mai bine de 10 practicieni si in prezent evaluam perspectivele de colaborare. Urmarim de asemenea dezvoltarea departamentelor de litigii si arbitraje, parteneriate public-private, energie si infrastructura", a mai adaugat Voicu.
Mai multe case de avocatura active in Romania, printre care Salans sau D & B David si Baias au anuntat inca de la finalul anului trecut ca vor dezvolta departamente specializate in reorganizari, restructurari de companii, insolvente si chiar falimente, in conditiile in care real-estate-ul, spre exemplu, care genera venituri importante pentru avocatii de business, a intrat in declin. 
Voicu & Filipescu a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro (potrivit primelor estimari), iar printre cele mai recente proiecte se numara asistarea grupului financiar TBIH Financial Services Group NV si a firmei de asigurari Omniasig Vienna Insurance Group SA in vanzarea Omniasig Pensii, (administratorul fondului de pensii private Omniforte) catre Grupul BCR. Voicu & Filipescu a asistat de asemenea Progas Invest Limited, actionarul majoritar al furnizorului si distribuitorului de gaze naturale GDR (Grup Dezvoltare Retele), in vanzarea acestei societati catre Gazoline Magic. Firma de avocatura consiliaza si BelRom, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din piata.
"In general, tranzactiile aflate in derulare au fost continuate si chiar finalizate, insa au existat si cateva proiecte puse in stand by. In real estate activitatea noastra in acest domeniu a fost intensa, in conditiile in care clientii nostri au ramas activi pe piata imobiliara", a explicat Voicu.
In legatura cu evolutia unor domenii precum real-estate, finantari, M&A in cadrul firmei de avocatura, Voicu spune ca nu vor mai fi cresteri similare cu cele din anii anteriori si ca "probabil vor exista modificari de optica in abordarea acestor domenii".
"Se poate vorbi de o reducere a vitezei de dezvoltare a pietei de avocatura, dupa cresterea extraordinara din ultimii ani, insa acest lucru este deocamdata departe de o scadere a pietei si chiar de stagnare. Efectele se manifesta mai degraba in sensul unei modificari in ponderea diferitelor arii de expertiza in activitatea firmelor de avocatura, implicit a firmei Voicu & Filipescu", a mai spus avocatul.
Echipa legala a Voicu & Filipescu este formata din 50 de avocati, in timp ce numarul total al avocatilor, consultantilor fiscali si angajatilor in departamentele auxiliare este de 65.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO