Companii

Firma Smirodava va investi 5,5 mil. lei pentru retehnologizarea fabricii de tricotaje

Firma Smirodava va investi 5,5 mil. lei pentru retehnologizarea fabricii de tricotaje

Autor: Mediafax

24.10.2010, 23:27 297

Firma Smirodava, parte din grupul Caremil, cu activităţi înproducţia de confecţii şi tricotaje, va investi 5,5 mil. lei (1,3mil. euro) în achiziţionarea de utilaje pentru fabrica detricotaje, jumătate din sumă fiind finanţată din fonduri europenenerambursabile. Smirodava a obţinut aprobarea pentru un proiect pefonduri europene, prin care va primi o finanţare nerembursabilă învaloare de peste 2,7 milioane de lei.

Pentru cofinanţare, firma va aloca o parte din fonduri proprii, darva apela şi la un credit bancar. "Vom investi în achiziţia demaşini de tricotat, cusut şi călcat. Cea mai mare parte dininvestiţie o vom aloca pentru maşinile de tricotat, care costă50.000-100.000 euro bucata. Prin acest proiect intenţionăm săînlocuim utilajele vechi care au posibilităţi tehnologice limitateşi nu pot realiza structuri de tricot complicate care se cer pepieţele de export la ora actuală", a declarat Sorin Chiriac,administratorul grupului Caremil şi acţionarul majoritar al firmeiSmirodava. Fabrica deţine în prezent 40 de maşini de tricotatachiziţionate în perioada 1994-2003 şi 180 de maşini de cusut şiasamblat tricot. Chiriac a adăugat că Smirodava are o capacitate deproducţie de 40.000 de articole pe lună, peste 90% fiind destinateexportului. Firma produce pulovere, veste, jachete, rochii şicompleuri. Smirodava. Afacerile grupului ar putea stagna în acestan la 27 milioane lei (6,4 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO