Companii

Flancat de gigantii McDonald's si KFC, restaurantul Everest din Piata Romana a fost inchis dupa ce compania a intrat in insolventa

Restaurantul Everest din Piata Romana a fost inchis

Restaurantul din Piata Romana era situat intre competitorii KFC si McDonald’s

04.03.2010, 00:00 741

Everest Foods, compania care administreaza restaurantul de tipfast-food Everest din Piata Romana din Capitala, a hotarat sainchida unitatea, dupa ce la sfarsitul anului trecut a intrat ininsolventa la presiunea principalului sau creditor si proprietarulspatiului, Metropolitan Leasing.

"Valoarea datoriilor catre cei 14 creditori este de pana in500.000 de euro, cele mai mari sume urmand sa fie restituiteproprietarului spatiului Metropolitan Leasing, cu care firma a avutcontract de inchiriere din 2001 pana in prezent", au declaratreprezentantii Manta si Asociatii SPRL, administratorul judiciarnumit ca responsabil al reorganizarii interne a companiei.

Brandul Everest este operat in franciza, proprietarul fiindVivartia, cel mai mare grup alimentar din Grecia, cu afaceri localede 60 mil. euro generate de producatorii Finetti si Chipita.Vivartia a acordat in franciza pe langa brandul Everest si marca decafenele Gloria Jean's Coffee.

In 2008, Everest Foods a raportat o cifra de afaceri de 1,24mil. euro si pierderi de 100.000 de euro, potrivit datelorMinisterului de Finante, avand 44 de angajati.

Restaurantul, situat intre competitorii sai KFC si McDonald's, afost inchis dupa ce proprietarul spatiului a cerut evacuarea panala jumatatea lunii martie. In prezent, vitrinele restaurantuluisunt acoperite cu hartie alba, iar angajatii fac curatenie pentru oposibila mutare.

"Compania se afla in negocieri pentru diverse solutii decontinuare a activitatii. Ori vor ajunge la o intelegere cuproprietarii spatiului actual de a diminua suprafata, pentru canivelul chiriei este foarte ridicat, ori vor gasi un alt spatiuunde sa deschida un nou restaurant", spune administratoruljudiciar, care nu a precizat insa nivelul chiriei. Zona PieteiRomane si a bulevardului Magheru este cunoscuta ca una dintre celemai scumpe din Capitala, chiriile putand depasi 50 de euro/mp,chiar si in conditiile crizei. Astfel, la o suprafata estimata de400 mp, chiria lunara ar fi 20.000 de euro.

"Noi cautam chiriasi, dar in niciun caz printre acestia nu senumara Everest", afirma proprietarul spatiului din Romana.Reprezentantii companiei care opereaza restaurantul au refuzat sadea declaratii.

Actionarul majoritar al businessului fast-food la nivel localeste compania Everest Franchising, care este detinta de companiilecipriote Everhold (55,9%) si Josemi Trading Limited (44%), potrivitdatelor Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO