Companii

Flanco trece de 100 mil. euro

04.11.2005, 21:00 16

Retailerul de electronice si electrocasnice Flanco anticipeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 100 mil. euro, iar reteaua de magazine va ajunge la 100 de locatii, potrivit directorului general al companiei, Cornel Marian.

"Vanzarile din septembrie-octombrie sunt afectate de noua politica a BNR privind limitarea creditelor de consum. Totusi restrictiile administrative nu cred ca vor afecta nivelul creditelor de consum sau vanzarile pe termen mediu si lung", afirma Marian.

Flanco a investit 4,2 mil. euro intr-un magazin de mare suprafata - Flanco World pe platforma comerciala de la marginea orasului Brasov, valoarea incluzand si pretul constructiei achizitionate de la Mobexpert.

"Cu toate ca exista o concurenta intensa in aceasta locatie, acesta este cel mai potrivit loc pentru a verifica functionalitatea conceptului", explica Marian. Magazinul se intinde pe 3.000 mp si are 64 de angajati. La cateva zeci de metri distanta a fost inaugurat si un magazin Media Galaxy, detinut de compania Altex. "Chiar daca pe piata exista deja o retea de magazine de suprafata mare concurenta, consideram ca mutarea noastra nu este tardiva, deoarece estimam ca piata va atinge in acest an o valoare de un miliard de euro, iar in 3-4 ani se va dubla", spune directorul Flanco.

Flanco a pierdut anul trecut primul loc in topul vanzarilor de electronice si electrocasnice dupa ce vanzarile au ajuns, potrivit datelor Minsterului de Finante, la 96 mil. euro. "Scaderea vanzarilor din 2004 s-a produs deoarece in 2003 am avut un an special, cu o crestere exploziva a vanzarilor", spune Marian. Pana la sfarsitul acestui an retailerul urmeaza sa deschida un alt magazin de mare suprafata in Bucuresti, iar in 2006 si-a propus sa ajunga la 4-5 magazine de acest fel in alte orase mari din tara. Anul viitor, compania va investi 10 - 15 mil. euro in extinderea retelei cu inca 15 magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO