Companii

Fondurile de investiţii iau din nou în calcul piaţa imobiliară românească

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

04.08.2011, 00:00 427

Câteva fonduri de investiţii care până în prezent nu au luat înconsiderare România sau care s-au retras pe perioada crizeieconomice analizează piaţa românească după îmbunătăţirea ratinguluide ţară şi a condiţiilor macroeconomice, potrivit companiei deconsultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.

"Pe măsură ce fondurile de investiţii instituţionale întâmpinădificultăţi în a achiziţiona active de calitate în Europa Centrală(în special în Varşovia şi Praga), acestea încep în mod serios săia în calcul România", se arată într-un raport al companiei.Interesul tot mai crescut manifestat pe parcursul ultimelor şaseluni va rămâne, cel mai probabil, concentrat pe cele mai buneactive ale pieţei în perioada imediat următoare, cred analiştiiLaSalle.

Prima tranzacţie încheiată în al doilea trimestru al anului afost reprezentată de achiziţia Astoria Business Center de cătrefondul grec Bluehouse Capital, investiţie de aproximativ 10 mil.euro. În plus, Immofinanz a preluat şi restul de 69% din acţiunilegrupului Adama, un portofoliu constând în special din proprietaţirezidenţiale. Tranzacţia a fost estimată la 42 mil. euro. Înprimele şase luni valoarea tranzacţiilor imobiliare a depăşit 200mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels