Companii

Ford: Vânzările de maşini noi sunt de trei ori mai mici faţă de normal

Autor: Mediafax

05.05.2011, 23:32 279

Henrik Nenzen, preşedintele Ford România, a declarat căvânzările de autovehicule noi în România sunt de trei ori mai micifaţă de nivelul normal, pe fondul crizei economice, estimândcreşteri la acest capitol de 10 la sută în 2011 şi de 30 la sută în2012.

"Vânzările de autovehicule noi în România s-au aflat la un nivelfoarte scăzut în ultimii trei ani. Probabil, ar fi trebuit să fiede trei ori mai mari. Anul trecut, am ajuns la 95.000 de unităţi,un nivel mai normal ar fi fost 250.000. Toţi producătorii auto şidealerii au fost afectaţi de această criză", a declarat HenrikNenzen, preşedintele Ford România. El a afirmat că în prezent Fordare în România 3.600 de salariaţi, apreciind că în următorul anangajările se vor face într-un ritm accelerat.

Preşedintele Ford România s-a aflat la Iaşi cu ocaziainaugurării unui nou dealer al Ford. Până în prezent, Ford adeschis în România un număr de 37 de reprezentanţe, iar potrivitlui Henrik Nenzen, până la finele acestui an vor mai fi deschiseîncă zece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO