Companii

Fostul manager al Bunge si-a facut firma de consultanta

29.09.2006, 21:30 89

Robert Arsene, fost manager de tara al gigantului american din industria alimentara Bunge, a pornit un business propriu, investind intr-o firma de consultanta si management, pe o piata cu potential mare de crestere.
"Decizia de a porni un business propriu este materializarea unui proiect personal din 2005", a declarat Robert Arsene, managing partner al Pyramid. Compania, al carei actionar unic este Robert Arsene, a fost infiintata in aprilie 2006, avand in prezent 5 angajati si tintind o cifra de afaceri de 150.000 de euro in acest an. "Pana in prezent am investit circa 45.000 de euro in echipamente si amenajarea sediilor din Bucuresti si Iasi", spune Arsene.
Numarul managerilor romani sau straini care au decis sa porneasca o afacere pe piata locala de consultanta a crescut in ultimii ani. Recent, directorul general al Beiersdorf Romania, Richard Frisch, a decis sa plece de la conducerea Beiersdorf si sa-si continue cariera in Romania, in domeniul consultantei in afaceri. La inceputul anului, Bogdan Baltazar s-a lansat in consultanta dupa ce a parasit functia de presedinte al BRD-Group Societe Generale. Un alt presedinte de banca, Antohny Van der Heijden, este acum director al companiei de consultanta XYZ Partners, dupa ce a pus bazele ING Bank in Romania si a condus in perioada 1999 - 2003 Banca Tiriac.
Noul "job" al lui Robert Arsene este facilitat intr-o oarecare masura si de contactele stabilite in cei 14 ani de participare in structurile de management ale unor companii multinationale. Inainte de a fi country manager al Bunge Romania, Robert Arsene a lucrat in cadrul companiei Coca-Cola HBC timp de noua ani.
Printre proiectele Pyramid se numara studii de fezabilitate pentru companii interesate de productia de biodiesel, un proiect de investitiii imobiliare pentru o companie americana sau unul de infiintare a unor culturi de rapita pentru compania Aectra.
Piata romaneasca de consultanta este estimata la 270-280 de milioane de euro, inregistrand o rata de crestere anuala de 15-20%. Potrivit companiilor din domeniu, consultanta in audit si contabilitate are cea mai mare pondere in totalul pietei, adunand in jur de 80 de mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO