Companii

Fostul şef al Romgaz a demisionat în urma acuzaţiilor ANI de conflict de interese

Fostul şef al Romgaz a demisionat în urma acuzaţiilor ANI de conflict de interese

Foto: Romgaz

Autor: Carol Dan

07.02.2013, 00:05 329

Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în conflict de interese.

"În 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma de­misiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii", au pre­cizat reprezentanţii Romgaz. ANI a anunţat ieri că a con­statat că Piteiu a fost în conflict de inte­rese, existând şi indicii pri­vind comiterea unor infrac­ţiuni asi­milate celor de corup­ţie, după ce ar fi încheiat con­tracte cu o firmă la care a fost ad­minis­tra­tor şi care a ob­ţinut beneficii de peste 66 milioane de lei.
Potrivit Codului Penal, con­flictul de interese constă în înde­pli­nirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori parti­ci­parea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau in­direct, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclu­siv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.
ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Marcel Adrian Piteiu a in­fracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunilor asi­mi­late celor de corupţie. Numele lui Piteiu figura la începutul anu­lui trecut pe o listă cu 40 de persoane cercetate de DIICOT într-un dosar de complot şi subminarea economiei naţionale. Potrivit DIICOT, reprezentanţii Romgaz, ai Ministerului Eco­nomiei şi ai grupului InterAgro au constituit în 2005 o grupare infracţională care, prin acţiunile sale, a pus în pericol sistemul naţional de gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO