Companii

Francezii fac fabrica de tesaturi din lana in sudul Sofiei

18.05.2001, 00:00 86



Compania franceza Dewavrin (ADF), specializata in prelucrarea lanii, va deschide prima fabrica din estul Europei, in Bulgaria, intr-o locatie aflata la sudul capitalei, Sofia. Firma franceza estimeaza ca noua divizie va prelucra anual circa 6.000 de tone de lana bruta, urmand ca ulterior, dupa efectuarea tuturor investitiilor planificate, capacitatea de productie sa se dubleze.

Noua capacitate va fi echipata cu instalatii noi, dar si cu linii de productie transferate de la principala fabrica a companiei de la Auchel, din nordul Frantei, care va fi inchisa in viitorul apropiat. Activitatea acestei fabrici va fi redusa treptat, pe masura ce productia din Bulgaria va intra intr-un ritm normal, incepand cu sfarsitul acestui an, informeaza site-ul www.just-style.com.

Intreprinderea din Bulgaria va atinge capacitatea maxima prognozata pana la sfarsitul anului 2003. Decizia de mutare a productiei din Franta in Bulgaria este principala componenta a campaniei de mentinere a costurilor la un nivel competitiv, in special pentru principalii clienti de export ai Dewavrin, din Italia si China.

Totusi, compania franceza a anuntat ca, in afara de transferarea utilajelor de la Auchel, intentioneaza sa desfasoare un program de investitii in valoare de 5 milioane de lire sterline.

Dupa incheierea acestui program, fabrica bulgara va deveni una dintre cele mai competitive unitati de acest tip de pe pietele de lana ale Europei, indeplinind toate standardele de calitate cerute de Uniunea Europeana.

Grupul francez Dewavrin este prezent in mai multe state, atat in Europa (Italia, Elvetia, Belgia sau Marea Britanie), cat si in alte regiuni, precum Argentina, Australia si Noua Zeelanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO