Companii

Fresenius, investitii de 4 mil. euro pentru trei centre de dializa

26.02.2009, 17:19 59

Operatorul de centre private de dializa Fresenius NephroCare Romania va investi anul acesta 16,7 mil. lei (4,2 mil. euro) in deschiderea a trei unitati pe piata locala la Pitesti, Ploiesti si Suceava. Numarul unitatilor si valoarea investitiei nu au fost afectate de criza economica.

"Deocamdata nu am simtit ca preturile au luat-o in jos. Vedem insa un numar mai mare de constructori dispusi sa se apuce de lucru, dupa ce inainte alergam cu arcanul dupa ei. Raspunsul frecvent era ca prefera sa construiasca un cartier de 20 de milioane de euro decat un centru de 2 milioane de euro", a spus Alexandru Ciolan, director general al Fresenius NephroCare Romania.
Investitiile sunt sustinute de credite acordate de compania-mama, divizia din Romania fiind parte a grupului german Fresenius cu vanzari de 12,3 mld. euro anul trecut.
In prezent Fresenius opereaza in Romania 7 unitati, iar pentru noile deschideri estimeaza ca vor fi angajati peste 100 de oameni.
Anul trecut, compania a realizat pe piata locala o cifra de afaceri de 62,4 mil. lei (17 mil. euro), iar pentru 2009 se estimeaza o crestere de 65%, pana la 104,83 mil. lei (28,4 mil. euro). Serviciile de dializa sunt decontate integral de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
 Reprezentantii Fresenius nu au precizat valoarea pierderilor financiare inregistrate anul trecut. In 2007, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, compania a avut pierderi de 1 mil. euro. Grupul Fresenius mai este prezent in Romania si prin intermediul diviziei de distributie de produse pentru dializa. Fresenius este interesat de achizitii centre de dializa in Romania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO