Companii

Fuziunea Caroli-Campofrio il scoate pe Ovidiu Wencz din noua structura de management

Fuziunea Caroli-Campofrio il scoate pe Ovidiu Wencz din noua structura de management
10.03.2010, 23:06 926

Ovidiu Wencz, directorul general al producatorului de mezeluriTabco-Campofrio, nu va face parte din conducerea Caroli FoodsGroup, companie formata prin fuziunea grupului Caroli cu filialalocala a gigantului european Campofrio Food Group, potrivitsurselor din industrie.

Sursele citate sustin ca Wencz, cel care a condusTabco-Campofrio in ultimii opt ani si unul dintre cei mai longevividirectori executivi ai unei filiale de multinationala, va parasicompania imediat dupa finalizarea integrarii operatiunilor dintreCaroli si Campofrio.

Contactat de Ziarul Financiar, Ovidiu Wencz nu a dorit sacomenteze aceste informatii sau sa ofere mai multe detalii. "Esteadevarat faptul ca am purtat discutii referitoare la viitoareastructura de management a companiei, dar nu va pot dezvalui acesteinformatii. Pana la finalizarea fuziunii, eu voi pastra pozitia pecare o detin", a declarat directorul general al Tabco-Campofrio,companie cu aproximativ 650 de angajati si afaceri de 32 mil.euro.

Potrivitsurselor din industrie insa, dupa o perioada in care va fi implicatin integrarea operatiunilor dintre Caroli si Campofrio - in specialin ceea ce priveste echipa de management si angajatii celor douacompanii, Wencz nu va mai face parte din noua structura demanagement.

Nu este neobisnuit ca in urma unei fuziuni sau preluari, unuldintre cei doi manageri din companiile implicate in tranzactie sanu mai faca parte din compania nou formata. Acest lucru s-aintamplat si in momentul in care gigantul francez de bauturialcoolice si-a inghitit competitorul Allied Domecq. Atunci,directorul general al Allied Domecq, Tudor Furir, a preluatconducerea Pernod Ricard Romania, dupa ce managerul filialei localea producatorului francez a fost promovat in cadrul grupului. Inplus, aceeasi situatie ar putea avea loc si in cadrul fuziuniioperatiunilor producatorului de chips-uri Star Foods cu cele aleproducatorului de bauturi racoritoare Pepsi Americas.

CEO ramane fostul sef al Caroli

In momentul in care cei doi producatori de mezeluri au anuntatfuziunea operatiunilor Caroli si Campofrio printr-un joint-venturein care Caroli va detine pachetul majoritar, singura informatie cuprivire la structura noului management a fost faptul capresedintele (Talal El Solh) si CEO-ul Caroli (Haluk Akdemir) vordetine aceleasi pozitii si in cadrul Caroli Food Group, companianou formata.

"In urma unei priviri atente si corecte, vom decide cine vaumple locurile ramase libere in board-ul companiei (Caroli FoodsGroup -

n. red.). Structura echipei de management si numele persoanelor(care vor face parte din aceasta - n. red.) vor fi determinatebazandu-ne numai pe ceea ce compania are nevoie", a declarat HalukAkdemir, CEO-ul Caroli Foods Group, in momentul in care a fostintrebat de ZF despre structura noului management si pozitia pecare Wencz o va ocupa in cadrul acesteia.

Din farma in mezeluri

Ovidiu Wencz, 45 de ani, a venit la conducerea Tabco-Campofriola aproximativ trei ani dupa ce gigantul spaniol din industriamezelurilor a preluat pachetul majoritar de actiuni al companieiTabco din Tulcea, in mai 1998.

In 2001, atunci cand Wencz a devenit director general alTabco-Campofrio, el avea deja o experienta de trei ani laconducerea distribuitorului de produse farmaceutice ReladInternational pentru care lucrase aproape sase ani. Astfel, primasarcina a lui Wencz in cadrul Tabco-Campofrio a fost de a dezvoltapropria retea de vanzare si distributie a companiei la nivelnational. Ulterior, producatorul a investit si in infiintarea adoua ferme de porcine, care asigura o parte din necesarul dematerie prima al companiei.

La final de mandat, fara fabrica noua sauachizitie

In timpul mandatului lui Wencz, absolvent al Facultatii deFinante si Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economicedin Bucuresti, cifra de afaceri a Tabco-Campofrio a crescut de la20,7 mil. euro in 2001 la 32,5 mil. euro la finalul anului2008.

De asemenea, numarul de angajati al companiei a ramas relativconstant - intre 600 si 700 de persoane -, iar filiala Campofrio ainregistrat profit in fiecare an.

Singurul obiectiv pe care Wencz nu a reusit sa il indeplineascain cei opt ani in care s-a aflat la conducerea producatorului demezeluri a fost dezvoltarea capacitatii de productie a companieiprin construirea unei noi fabrici sau achizitia unui alt jucatorlocal, desi a purtat discutii de preluare cu mai multicompetitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO