Companii

Fuziuni şi achiziţii de 1,18 mld. euro în România anul trecut, nivel similar cu 2011

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ana Maria Petcana

21.01.2014, 20:11 87

Valoarea totală a fuziunilor şi achiziţiilor realizate în România anul trecut a fost de aproximativ 1,18 miliarde euro, cifră similară cu cea din 2011 şi în scădere uşoară comparativ cu 2012, potrivit unui studiu al CMS şi DealWatch, care estimează o creştere uşoară în acest an.

„Suntem moderat optimişti în ceea ce priveşte estimarea noastră pentru 2014 şi credem că vom asista anul acesta la o uşoară creştere a sectorului de fuziuni şi achiziţii. Ne bazăm analiza noastră şi pe ultimele luni ale anului 2013, când această creştere uşoară s-a consolidat. Credem că România are potenţialul de a deveni o piaţă foarte atractivă în următorii ani“, a declarat Horea Popescu, partener şi şeful departamentului Corporate and M&A al firmei de avocatură CMS România.

La nivel de regiune, anul trecut, numărul de tranzacţii anunţate cu o valoare de peste un milion de euro a scăzut cu 2%, la un total de 2.555 de tranzacţii. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO