Companii

Fuziunile si achizitiile se dezmortesc

15.03.2010, 23:08 41

Piata de fuziuni si achizitii a atins in ultimele doua luni 470de milioane de euro, conform datelor centralizate de ZF, si adepasit valoarea inregistrata in intervalul ianuarie - iunie 2009,in urma concretizarii preluarii unor afaceri din retail (LIDL -reteaua Plus), farma (Advent - CMU, Fresenius - Lokxen) sauenergetic (KazMunai Gaz - Petromida). Analistii sustin ca piataeste insa departe de a reveni pe un trend ascendent sustenabil.

"Exista semne de revenire, dar nu este foarte clar daca putemvorbi de un trend. E ca la Bursa, unde pe volume mici nu poticontura o tendinta. Trebuie sa mai asteptam pana in toamna", adeclarat Cristian Manole, business analist la Capital Partners.

Potrivit consultantilor locali, sectorul energetic si cel deservicii vor inregistra in 2010 cea mai intensa activitate dintoata piata de fuziuni si achizitii. Acest lucru se observa incadin primele doua luni din 2010, unde sectorul imobiliar a avut doardoua tranzactii cu o valoare cumulata de peste 50 mil. euro (NEPI -Iris Shopping Center Pitesti si TRI Investments - complexrezidential din Capitala). Apogeul pietei de M&A din ultimiidoi ani a fost atins in trimestrul doi din 2008, cand s-auinregistrat fuziuni si achizitii cu o valoare de 2,5 mld. euro,conform datelor Raiffeisen Investments.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO