Companii

Gazprom: Pe 16 iunie ne vedem cu Videanu sa vorbim despre South Stream

Gazprom: Pe 16 iunie ne vedem cu Videanu sa vorbim despre South Stream
10.06.2010, 20:08 32

Alexei Miller, CEO-ul Gazprom, cel mai mare producator de gazedin lume, a declarat ca saptamana viitoare, pe 16 iunie, va avealoc o intalnire intre reprezentantii Romaniei si cei ai gigantuluirus, pe agenda discutiilor urmand sa se afle o eventuala implicarea tarii noastre in proiectul gazoductului South Stream.

"Pe 16 iunie vom avea discutii cu Videanu pe aceasta tema. Suntmai multe optiuni: fie o portiune prin Marea Neagra, fie oconexiune intre Romania si Bulgaria. Suntem bucurosi sa vorbimdespre acest subiect si saptamana viitoare ne vom vedea", a spusMiller. Intalnirea va avea loc la Moscova.
Pana acum, rusii au semnat acorduri in vederea realizarii SouthStream cu Austria, Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Serbia siSlovenia.
"South Stream va fi construit pana la sfarsitul lui 2015. In 2013incepem lucrarile efective. Stim ruta, stim preturile, stim caresunt consumatorii finali", a mai spus Miller.

In legatura cu proiectul Nabucco, care se vrea a fi oalternativa europeana la gazul rusesc, Miller a spus ca cele douaconducte nu sunt concurente, dar ca in cazul Nabucco nu se cunoastenicio data relevanta.

"Nu sunt conducte concurente. Acestea au obiective diferite.South Stream vrea sa diversifice rutele, in timp ce Nabucco vrea sadiversifice resursele. Am auzit ca pentru Nabucco se vorbeste catermen de finalizare de 2014. Expertii isi ridica sprancenele demirare cand aud de acest lucru avand in vedere stadiul dedezvoltare al proiectului de azi. Sunt piese care nu se potrivesc.De ce mai se mai tin oare de acest termen?", s-a intrebatMiller.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO