Companii

GE a semnat un contract de service cu Centrala de la Cernavoda

27.10.2005, 19:30 16

Concernul american General Electric (GE), cea mai mare companie din lume din punctul de vedere al valorii de piata, cu afaceri de peste 40 de miliarde de dolari in Europa, a anuntat ca integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana va determina intarirea operatiunilor GE in sud-estul Europei.

"Am o atitudine pozitiva fata de extinderea GE catre Europa de Sud-Est, pentru ca acolo putem oferi servicii in domeniul infrastructurii, sanatatii sau al creditelor de consum. Exista o clasa de mijloc in crestere, care impulsioneaza dezvoltarea economica", a declarat Jeff Immelt, presedinte si director general al GE, in cadrul Imagination Union, eveniment organizat de catre GE la Bruxelles.

Grupul american a anuntat deja doua noi investitii in regiune, in Romania si Bulgaria. "Am semnat primul contract de service cu Centrala Nucleara de la Cernavoda, iar in Bulgaria am implementat in cadrul companiei Biovet, prima turbina cogeneratoare pe baza de gaz", a spus Dan Ionescu, director executiv regional pentru Europa de Sud-Est al GE.

Proiectul de la Cernavoda se adauga unei investitii de peste 80 milioane de euro in crearea unei platforme de servicii de afaceri la Bucuresti, care va crea peste 1.500 de locuri de munca. Proiectul prevede deschiderea unor spatii de birouri de 4.000 metri patrati in imobilul Iride Business Park, situat in nordul Capitalei, urmand ca suprafata sa fie extinsa ulterior catre 8.000 metri patrati. In timp ce in Romania operatiunile derulate de GE sunt abia la inceput, in Ungaria, de exemplu, investitiile GE trec de 1,1 miliarde de dolari, grupul american creand peste 15.000 de locuri de munca.

Grupul are o prezenta destul de puternica si in Polonia, unde exista trei unitati de productie cu 5.000 de angajati, dar si in Cehia, unde GE are peste 3.000 de angajati.

"Dezvoltarea afacerilor noastre in alte tari din blocul est-european ne indeamna sa ne intarim prezenta si in Romania sau Bulgaria", a precizat William Castell, vicepresedinte al GE si presedinte al GE Healthcare.

In Europa, GE are afaceri de peste 40 de miliarde de dolari si aproape 90.000 de angajati, centrul si estul Europei generand venituri de peste 7 miliarde de dolari pentru GE. dana.ciriperu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO