Companii

GEA Prasa incepe lucrarile la Laguna Residence

09.11.2007, 21:57 26

Grupul spaniol de dezvoltare imobiliara si constructii GEA Prasa International, care a anuntat investitii de peste 300 de milioane de euro pentru proiecte imobiliare in Bucuresti, va incepe anul viitor constructia proiectului Laguna Residence pe malul lacului Tei.
Proiectul va fi realizat in mai multe etape si va fi finalizat integral in 2011, iar valoarea investitiei este de 96 mil. euro, suma care include si pretul terenului.
Prima faza a complexului va cuprinde 252 de apartamente, care vor fi livrate in toamna anului 2009, nivelul investitiilor pentru aceasta etapa fiind de 45 mil. euro.
Ansamblul va dispune de apartamente cu doua-cinci camere, cu suprafete cuprinse intre 90-130 de metri patrati, construite in 13 cladiri, cu un regim de inaltime care variaza de la trei la opt etaje. Reprezentantii Gea Prasa au mentionat ca pretul locuintelor nu a fost inca stabilit, apreciind ca valoarea acestuia va porni de la 1.400 de euro pe metrul patrat.
Tot anul viitor, compania va incepe constructia unui al doilea complex prezidential, pe terenul fostei fabrici de ulei Muntenia. Proiectul va include circa 2.000 de locuinte si va necesita o investitie de 170 mil. euro, din care 30 mil. euro reprezinta pretul de achizitie a terenului.
"Investitiile Gea Prasa au ajuns pana in prezent la circa 120 mil. euro pentru achizitii de terenuri si organizarea santierelor celor doua proiecte din Capitala.
Cazacu a spus ca investitiile au fost asigurate din sursele proprii, iar pentru finantarile ulterioare se va apela si la credite de la banci din Spania sau Romania", a declarat ieri Dorinel Cazacu, directorul de tara al grupului GEA Prasa.
GEA Prasa a fost formata in 2005 in urma unui joint-venture dintre companiile GEA 21 si grupul spaniol Prasa, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari spanioli, pentru a derula activitati pentru piata romaneasca. Prasa realizeaza afaceri anuale de circa 400 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO