Companii

Gedeon Richter isi majoreaza capitalul cu 2,8 mil. euro

02.12.2004, 00:00 21

Producatorul farmaceutic Gedeon Richter Romania intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 105,3 miliarde lei (2,8 milioane de euro) prin aport in numerar si prin conversia in actiuni a unui credit de la actionarul majoritar.
Potrivit unui anunt al societatii, Consiliul de Administratie al companiei a aprobat operatiunea de majorare a capitalului social, acesta urmind sa fie discutata de Adunarea Generala a Actionarilor la 8 decembrie.
Gedeon Richter, cel mai mare producator maghiar de medicamente, a anuntat in luna iunie a acestui an o investitie de peste 3 milioane de euro intr-o linie noua de ambalare la sectia comprimate a fabricii grupului de la Targu - Mures, si extinderea centrului de dezvoltare de medicamente noi.
Potrivit oficialilor companiei proiectul investitional face parte din strategia de revizuire a portofoliului de produse si atingerea unei cote de 3% din piata romaneasca de medicamente.
Potrivit datelor Cegedim, compania detinea in perioada iulie 2003 - iunie 2004 un segment de piata de 2%, cu vanzari de peste 16,8 milioane euro, Gedeon Richter Romania fiind intre primele 15 companii producatoare de medicamente din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels