Companii

Gigantul 3M numeste primul executiv roman la conducerea afacerilor locale

05.04.2009, 14:29 97
Andrei Holban, 42 de ani, este primul director general de origine romana al filialei locale a gigantului american de tehnologie 3M (Minnesota Mining & Manufacturing), cu afaceri de peste 30 de milioane de euro la finalul anului 2008 pe piata romaneasca.
Holban, care lucreaza in companie de aproape 17 ani, il inlocuieste pe Karim Sarahni, cel care a ocupat pozitia de director general al 3M timp de trei ani si care va ocupa de acum inainte aceeasi pozitie in cadrul filialei din Turcia a organizatiei. 
„Numirea noului director general la conducerea filialei locale vine ca o recunoastere a potentialului, a valorii si experientei pe care a acumulat-o de-a lungul anilor in 3M si, de asemenea, datorita maturizarii echipei locale de management", spune Flori Guzga, administration supervisor in cadrul 3M, care numara 64 de angajati pe piata locala.
Noul director general al companiei estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri cel putin la nivelul anului trecut. „Romania reprezinta o zona importanta pentru compania 3M, iar gradul de penetrare al produselor noastre este inca redus. Din acest motiv sunt optimist si cred ca, si in conditiile contractiei semnificative a activitatilor industriale si comerciale in 2009, putem inregistra rezultate pozitive prin cresterea cotei de piata", afirma directorul general al 3M Romania.
Holban si-a inceput cariera in companie in noiembrie 1992, lucrand pe o pozitie de sales representative in cadrul biroului 3M East Romania. Ulterior, in 1997, a devenit sales supervisor in cadrul diviziei de Electro & Telecom, iar in 2001 a fost promovat ca sales & marketing manager in cadrul aceleiasi divizii.
Inainte sa fie promovat ca director general, Holban ocupa pozitia de managing director si administrator in 3M Romania.
Compania desfasoara la nivel local activitati de distributie si marketing ale produselor 3M, printre care gama Post-It sau buretii Scotch-Brite.
La nivel mondial, 3M ruleaza afaceri de peste 25 de miliarde de dolari si are peste 79.000 de angajati.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO