Companii

GMP estimeaza scaderea afacerilor in acest an

05.07.2007, 19:20 18

Agentia de publicitate General Media Promotion (GMP) estimeaza pentru acest an o scadere a cifrei de afaceri dupa ce in ultimii ani a inregistrat o crestere sustinuta a acestui indicator.
"Profitul companiei va creste, insa cifra de afaceri va scadea sigur in acest an fata de 2006", a declarat ieri Felix Tataru, directorul general al GMP.
Agentia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 9,4 milioane de euro, in crestere cu 39% fata de 2005. In acelasi timp, profitul net in 2006 a fost de 1,1 mil. euro, aproape dublu fata de anul anterior. Oficialul GMP a mai spus ca evolutia companiei din acest an este determinata de faptul ca o parte din clienti nu au mai apelat la serviciile agentiei si pentru partea de media.
In plus, din noiembrie anul trecut, numarul personalului s-a redus cu 41 de angajati care au ales sa paraseasca agentia, in prezent in companie lucrand 55 de oameni.
"Principalele departamente care vor contribui la cresterea profitului net in acest an vor fi cele de advertising si PR, la fel cum s-a intamplat si pana acum", a mai spus seful General Media Promotion.
Portofoliul de clienti ai GMP include companii si produse precum Cosmote, Rosia Montana, Paxeladine, Bucovina, Apa Nova sau Timisoreana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO