Companii

Gorgany, un retailer de echipamente sportive din Ucraina, a intrat pe piaţa din România cu un magazin stradal la Unirii, în spaţiul lăsat liber de Intersport

Gorgany, un retailer de echipamente sportive din Ucraina,...

Autor: Cristina Roşca

31.08.2023, 00:07 1263

Retailerul de echipamente sportive Gorgany din Ucraina a deschis un prim magazin în România, acesta fiind amplasat în Piaţa Unirii, în spaţiul lăsat liber chiar de concurenţii direcţi de la Intersport.

Pe o piaţă unde 99% din shopping se face la mall şi unde retailerii de sport aleg să meargă aproape exclusiv în centre comerciale, Gorgany a decis să deschidă primul său magazin de pe plan local aproape de kilometrul zero al Bucureştiului. Decizia retailerului de a intra pe piaţa locală vine la circa un an de la începutul războiului de acasă, din Ucraina. Totodată, ea are loc într-o perioadă de efervescenţă a retailului de sport din România, în condiţiile în care în ultimii ani tot mai mulţi jucători de profil au deschis magazine în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară. Acest lucru se vede şi în cifra de afaceri a industriei care a crescut de la doar 125 mil. lei în 2008, la aproape 2,2 mld. lei anul trecut, după cum arată datele de la Registrul Comerţului.

Compania Gorgany a fost fondată în 2005 în Ucraina de doi antreprenori şi are azi 12 magazine pe piaţa-mamă, conform site-ului propriu. Magazinul din Piaţa Unirii este primul din România, potrivit datelor existente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO