Companii

GreenForest asteapta 4 mil. euro din mobilier de birou

19.06.2007, 18:19 64

Compania GreenForest din Timisoara, producator de mobilier pentru birou, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 4 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 20% fata de 2006, cand firma timisoreana a inregistrat vanzari de peste 3,3 mil. euro.
"Piata interna de mobila a avut un ritm sustinut de crestere in ultimul timp, trend care potrivit estimarilor noastre se va mentine si pentru urmatorii ani, cresteri semnificative inregistrandu-se atat pe segmentul de mobilier organizational cat si pe cel rezidential. Evolutia pietei de mobilier organizational este direct proportionala cu cresterea economica si dinamica investitiilor din sectorul imobiliar. Credem ca dezvoltarea spatilor locative va duce la amplificarea cererilor pentru mobilierul rezidential, dar deocamdata ponderea cea mai mare in vanzarile companiei noastre este reprezentata de mobilierul de birou", a declarat pentru ZF Transilvania Sebastian Capotescu, marketing manager GreenForest.
In 2006 compania a investit in dezvoltarea capacitatii de productie si modernizarea magazinului de prezentare din Bucuresti, pentru acest an planurile de investitii ale companiei prevad extinderea capacitatii de productie si cresterea vanzarilor. In ceea ce priveste evolutia profitului, reprezentantul companiei GreenForest spune ca aceasta a fost ascendenta, insa a fost afectata negativ de aprecierea leului in raport cu euro. Compania fabrica mobilier de birou sub marca GreenForest si mobilier rezidential sub brandul Natura pentru diferite companii multinationale, comercializarea produselor facandu-se si prin intermediul propriilor magazine de prezentare.
"Proiectul cel mai important finalizat de compania noastra in acest an il reprezinta mobilierul fabricat pentru al treilea vas de croaziera in urma unui proiect care a fost demarat in 2005, iar in momentul de fata pregatim mobilierul pentru un nou yacht", spune Sebastian Capotescu.
Partenerii de afaceri ai companiei sunt Continental Automotive Sibiu, Hutchinson Brasov, Forte Bussines, Treleborg Automotive Dej, Kaufland, Alcatel Romania, Guhring Sibiu, Delphi Packard Romania, iar pe plan extern diverse firme din Italia.
Compania GreenForest SRL a fost infiintata in anul 1992, avand ca principal domeniu de activitate productia mobilierului. Actionariatul firmei este romanesc, numarul de angajati ai companiei in momentul de fata fiind de 120 persoane. Principalii competitori ai firmei sunt Mobexpert si Silvarom.
In anul 2006 GreenForest a infiintat impreuna cu firma olandeza Samas Office compania mixta Samas Office Romania cu activitati in productia mobilierului de birouri clasa A. Samas este unul dintre cei mai importanti producatori de mobilier de birou din Europa cu aproximativ 700 de angajati si o cifra de afaceri de 360 mil. euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO