Companii

Grupul Amvic va fi scos la vanzare cu 40 mil. euro

28.01.2008, 17:13 214

Crutescu, care detine si functia de presedinte al Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), intentioneaza sa se retraga definitiv din toate activitatile din domeniul constructiilor.
"Am facut pana in prezent doua evaluari ale grupului Amvic, bazate si pe un scenariu de crestere a afacerii pentru urmatorii doi ani, si valoarea firmelor se ridica la cel putin 40 de milioane de euro. Vreau sa ma retrag de pe piata constructiilor si sa deschid o firma de pilotaj in aviatie", a declarat pentru ZF Marin Crutescu, care se va retrage in luna aprilie de la presedintia PPTT, unde se afla deja la al doilea mandat.
"In primavara vor avea loc alegeri pentru un nou mandat si nu voi mai participa. Sunt la presedintia PPTT din 2002 si consider ca a venit momentul sa ma retrag", afirma Crutescu.
Omul de afaceri, fost pilot militar, are deja 150 de ore de zbor si un avion personal si doreste sa renunte la afacerea din constructii pentru ca "nu a mai avut un concediu din 1991".
Pana in prezent, Crutescu a investit circa 9 mil. euro in dezvoltarea afacerii, cea mai mare parte, circa 7 mil. euro, fiind alocata anul trecut intr-o fabrica de productie de cofraje termoizolante cu o suprafata de 7.800 mp si o cladire de birouri de cinci nivele, ambele situate la intrarea in localitatea Bragadiru, judetul Ilfov.
Unitatea de productie a intrat in functiune la sfarsitul anului trecut, iar in 2008 urmeaza sa fie incheiate lucrarile pentru cladirea de birouri. Fondurile pentru investitii au provenit atat din credite bancare, circa 3,8 mil. euro, cat si din investitii proprii.
Cele noua firme care fac parte din grup sunt Amvic Proiect (proiectare in constructii), Amvic Ferestre (producator ferestre), Amvic Invelitori (vanzare si montare invelitori), Amvic Constructii (lucrari de constructii), Amvic Case (proiecte imobiliare), Amvic Termosistem (furnizare termosisteme in constructii), Amvic Instalatii Termice (montaj instalatii de incalzire), Amvic Usi Garaj (furnizare usi de garaj) si Amvic Polistiren (producator de polistiren si sisteme de constructii termoizolante din polistiren).
Grupul Amvic a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 10,5 mil. euro, sub previziunile initiale, din cauza intarzierii lucrarilor de constructie a fabricii de cofraje termoizolante.
"Am finalizat fabrica in septembrie, cu patru luni mai tarziu decat era preconizat, si nu am mai putut sa facem livrari foarte mari. Practic, am pierdut circa trei milioane de euro din cauza acestei intarzieri", spune Crutescu.
Pentru anul acesta, presedintele Amvic estimeaza o cifra de afaceri dubla, de circa 20 de milioane de euro, pentru ca fabrica va lucra la capacitate maxima si va incepe activitatea de export. "Avem deja contracte pentru livrarea de cofraje termoizolante in Elvetia, Bulgaria si Italia, si vrem sa ne extindem si in Austria si Grecia", explica Crutescu.
Grupul Amvic, fostul Corina Gealan, a fost infiintat in 1994, cand principalul domeniu de activitate era productia de ferestre din PVC. In 2005, Crutescu a preluat licenta de productie de cofraje termoizolante de la compania canadiana Amvic si si-a extins obiectul de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO