Companii

Grupul Caruz estimeaza un profit de 10 milioane de euro

Grupul Caruz estimeaza un profit de 10 milioane de euro

Piata carnii, din ce in ce mai aglomerata

13.11.2006, 22:40 100

Grupul de firme Caruz, detinut de omul de afaceri brailean Gheorghe Caruz, intentioneaza sa-si extinda prezenta in retelele de cash & carry, dar si in hipermarketurile si supermarketurile din tara, dupa ce a demarat in acest an activitati de productie de preparate din carne sub brandul Galco.
"La o asemenea posibilitate de productie ar fi pacat sa nu fim prezenti peste tot", a spus Caruz.
Omul de afaceri estimeaza pentru grupul sau de firme un profit net de 10 mil. euro in acest an. Cifra de afaceri pentru 2006 este estimata la 100 mil. euro, iar pentru 2007 presedintele grupului preconizeaza 200 mil. euro.
Estimarile oferite de Gheorghe Caruz vin pe fondul deschiderii unei fabrici de produse si preparate din carne la Galati, in acest an. In urma investitiei de 8 mil. euro realizata in primavara acestui an de grupul de firme Caruz a ajuns la o capacitate de procesare a carnii de 120 tone/zi. In acelasi timp s-au finalizat si lucrarile de modernizare a diviziei de preparate crud-uscate cu o capacitate de 2 tone/zi.
"In prezent, Galco are o productie de circa 30 de tone pe zi, insa in primavara anului viitor vom ajunge la o capacitate de 120 de tone pe zi", a spus Caruz.
La nivelul grupului productia de carne de porc este de 130 de tone de preparate pe zi.
Grupul va aloca, in 2007, circa 7 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie si modernizarea fabricii. Preturile de productie la preparatele din carne nu se vor majora la 1 ianuarie 2007, fiind posibila chiar o scadere, a spus Caruz, care detine si functia de presedinte al Patronatului Roman al Carnii de Porc.
Grupul Caruz (format din 10 firme) are activitati in domenii precum cresterea porcilor, prelucrarea si comertul de carne si preparate din carne, distributia de bauturi racoritoare si importul de cereale.
Romania a realizat, anul trecut, o productie de carne de porc de 661.400 de tone in viu, in crestere cu 34.900 de tone fata de anul anterior, potrivit datelor patronatului.
Importurile de carne de porc s-au ridicat in 2005 la 205.000 de tone in carcasa, mai mult cu 65.000 de tone fata de anul anterior, pretul mediu pe kilogram fiind de 1,95 dolari.
Cele mai mari cantitati au provenit din Germania - 42.000 de tone, Canada - 28.600 de tone si SUA - 25.700 de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO