Companii

Grupul Farmexim – distribuitorul de medicamente şi farmaciile Help Net – a ajuns pentru prima dată la 1 mld. euro afaceri cumulate în 2022

Farmaciile Help Net numără o reţea de peste 420 de unităţi la nivel naţional, dublu faţă de acum cinci ani.

Farmaciile Help Net numără o reţea de peste 420 de unităţi la nivel naţional, dublu faţă de acum cinci ani.

Autor: Georgiana Mihalache

03.07.2023, 18:15 170

Farmexim este unul dintre cele mai mari gupuri farmaceutice din România şi include distribuitorul de medicamente cu acelaşi nume şi o reţea de 420 de farmaciiDin 2021, sub umbrela grupului mai activează şi compania El Pharma, care se ocupă de promovare, reprezentare, servicii de logistică pentru alte companii din domeniul farmaceutic.

Grupul Farmexim a încheiat anul 2022 cu afaceri de peste 1 miliard de euro, fiind primul an în care depăşeşte acest prag, după o creştere de 28% faţă de anul anterior, din datele companiei. Din grup fac parte distribuitorul cu acelaşi nume, reţeaua de farmacii Help Net, dar şi El Pharma, o companie nou înfiinţată pentru a oferi servicii farma altor companii din domeniu.

Grupul Farmexim a intrat din 2018 sub acţionariatul germanilor de la Phoenix, unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din Europa. În cinci ani, până în 2022, afacerile cumulate pe piaţa locală din distribuţie şi retail de medicamente au crescut cu 80%, de la aproape 2,8 mld. lei la peste 5 mld. lei anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO