Companii

Grupul Fildas imprumuta maxim 80 mil. euro de la banci

29.01.2007, 19:10 41

Grupul de firme Fildas, controlat de Anca Vlad, va contracta un credit sindicalizat de maximum 80 mil. euro. Compania Farmaceutica Argesfarm, detinuta de Fildas, participa in calitate de imprumutat solidar impreuna cu Fildas Trading, Idea Med si Med-Serv United la contractarea acestui credit sindicalizat, potrivit informatiilor aparute in Monitorul Oficial.
Contractul de credit va fi incheiat intre Citibank International Plc. (in calitate de agent), Citibank Romania (in calitate de agent pentru garantii), institutiile financiare imprumutatoare si imprumutatii, in calitate de debitori obligati in solidar, potrivit aceleiasi surse. Reprezentantii Fildas Trading nu au putut fi contactati pentru declaratii pe marginea acestui subiect. "Sumele trase de catre societate (Argesfarm - n. r.) din credit vor fi folosite exclusiv pentru sau in legatura cu operatiuni necesare pentru realizarea obiectului de activi-tate al societatii si se ia act de faptul ca posibilitatea de a avea acces si utiliza intreaga suma a creditului reprezinta o cauza suficienta pentru societate de a se obliga in solidar cu ceilalti imprumutati", se arata in anuntul din Monitorul Oficial.
Totodata, adunarea generala a actionarilor a aprobat participarea companiei Farmaceutica Argesfarm la licitatia organizata pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al Societatii Nationale Plafar SA, in calitate de investitor strategic independent sau in consortiu de investitori.
In aceste conditii, Fildas Trading este al doilea jucator cu activitati in industria farmaceutica locala care contracteaza credite de valoare mare. Primul a fostul grupul A&D Pharma, care a imprumutat 100 mil. euro de la un sindicat format din 11 banci si condus de Citibank Londra.
Si distribuitorul Farmexpert si-a anuntat de asemenea intentia de a contracta un credit de circa 10 mil. euro de la banci.
Grupul de firme Fildas este prezent cu activitati in principal pe segmentul de distributie, prin Fildas Trading, si de retail de medicamente, prin reteaua Catena, fiind unul dintre principalii jucatori pe ambele segmenente. Concurenta din ce in ce mai mare pe aceasta piata, marjele de profit in scadere, determina companiile sa caute finantari de volume mari. In primele sase luni ale anului trecut, grupul Fildas a inregistrat o cifra de afaceri de 75 mil. euro, cu 22% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut, si un profit de 2,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO