Companii

Grupul italian Mapei ar putea începe construcţia primei fabrici

Autor: Ioan Dornescu

25.05.2011, 23:31 175

Producătorul italian de materiale de construcţii Mapei ar puteaîncepe în 2012 construcţia primei fabrici din România, printr-oinvestiţie estimată la circa 20 milioane euro, şi nu excludeextinderea operaţiunilor prin preluarea unui jucător local.

Grupul a cumpărat în urmă cu doi ani un teren la Braşov pentruconstrucţia fabricii, dar a amânat investiţia, după ce aachiziţionat o unitate de producţie la Ruse, în Bulgaria, careacoperă 60% din livrările pe piaţa românească. "Sperăm ca anulviitor să începem construcţia fabricii. Valoarea investiţiei, caredepinde de mai mulţi factori, ar putea fi de aproximativ 20milioane de euro", a declarat Luigi de Martin, manager de export încadrul grupului.

El a precizat că investiţia ar putea fi finanţată inclusiv dinfonduri europene. Mapei România estimează că afacerile se vormajora cu 23% în acest an, până la 11 milioane euro, creşteresusţinută, printre altele, de lansarea unor produse noi şi depromoţii. Grupul italian, cu afaceri de 1,9 miliarde euro în 2010,are 68 de filiale în 44 de state şi operează 58 de fabrici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO