Companii

Grupul polonez Orbis vrea să aducă brandul de aparthoteluri Adagio în Europa de Est mizând pe cererea din partea clienţilor corporate

Grupul polonez Orbis vrea să aducă brandul de...

Autor: Roxana Rosu

25.10.2017, 14:42 353

Grupul polonez Orbis îşi extinde portofoliul de branduri şi aduce lanţul Aparthotels Adagio, unităţi de cazare de tip aparthotel, şi pe piaţa din Europa de Est, odată cu preluarea master francizei de la Adagio SAS.

"Cazarea în apartamente este mai în vogă decât oricând pentru călătorul modern. Piaţa de călătorie de tip „acasă” a explodat pentru oaspeţii de agrement şi din ce în ce mai mult pentru oaspeţii de afaceri din întreaga Europă. Numărând în prezent 100 de adrese în 11 ţări, Adagio combină autonomia unui apartament cu ospitalitatea cazării la hotel. Extinderea în Europa de Est este un plus binevenit pentru reţeaua noastră; mulţi dintre clienţii noştri corporativi actuali au nevoi semnificative de cazare în Polonia şi în Europa de Est. Suntem încântaţi să lansăm marca noastră împreună cu Orbis, cea ai are reţa de hoteluri din Polonia şi Europa de Est", a declarat Karim Malak, Karim Malak, Deputy CEO al Aparthotels Adagio.

Pe plan local, Orbis are în grijă manage­mentul a şapte hoteluri:  cele patru unităţi de trei stele ibis, Novotel, Pullman şi Mercure, toate de patru stele. Unul singur este în proprietatea Orbis – Novotel, restul având în spate antreprenori locali.

Acordul de licenţă  master cu Adagio SAS conferă grupului Orbis dreptul de a dezvolta hoteluri sub denumirile  comerciale: Adagio, Adagio access şi Adagio premium în 8 ţări din Europa de Est, respectiv Polonia, Cehia, Ungaria, România, Serbia, Estonia, Letonia şi Lituania.

Acordul de franciză  master a fost încheiat pe un termen de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru perioade succesive de 5 ani, oferind Orbis acces la toate serviciile, instrumentele, know-how-ul şi suportul Adagio SAS dedicate mărcilor Adagio.

Preţul de închiriere al apartamentelor include o serie de servicii, precum recepţia deschisă 24/7, conexiune wifi în zonele publice şi toate apartamentele, menaj zilnic, colţ de afaceri, fitness, piscină în unele aparthoteluri. Opţional, clienţii pot opta pentru  mic dejun tip bufet, serviciu de spălătorie şi curătătorie chimică, parcare privată.

Grupul hotelier Orbis este cel mai mare lanţ hotelier din Polonia şi Europa Centrală, cu 120 hoteluri, fiind partener strategic al grupului francez Accor. În baza acestei colaborări, Orbis este singurul licenţiator pentru toate brandurile Accor în 16 ţări: Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.  

Hotelurile operează sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles şi ibis Budget.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO