Companii

Grupul SCR se pregateste de integrare

21.10.2004, 00:00 69

Conducerea grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR) se asteapta la o crestere a costurilor la servicii si a cheltuielilor cu forta de munca o data cu integrarea in UE, motiv pentru care ar putea renunta la o parte din activitatile sale.
"Suntem pregatiti sa inchidem 20% dintre activitati, dar restul sunt viabile, cu conditia ca profitul sa fie reinvestit. Daca 50% din familiile de produse ale grupului vor supravietui, inseamna ca am facut un management prost, dar daca 80% vor ramane competitive inseamna ca managementul a fost corect", a declarat pentru ZF Transilvania, Stefan Vuza, presedintele SCR.
El a dat ca exemplul societatea Sinterom unde fabrica de magneti si cea de sarma nu sunt rentabile si probabil vor fi inchise. De asemenea, la Somes Dej producerea celulozei naturale este nerentabila si probabil va abandonata sau se va alege varianta prelucrarii tertiare.
Cele doua companii clujene din grupului au beneficiat in 2003 de investitii depasind 300 de miliarde de lei, ceea ce inseamna ca aproximativ 25% din suma investita de grupul patronat de omul de afaceri Stefan Vuza, a fost directionat catre Sinterom Cluj si Somes Dej. Anul trecut compania Sinterom a avut un program de investitii de 34 mld. lei pentru achizitionarea de noi utilaje dar si pentru imbunatatirea sistemului informatic, iar la Somes Dej s-au investit deja aproximativ 220 mld. lei, dintre care 35 mld. lei au fost destinate protectiei mediului.
Valoarea totala a investitiilor realizate anul trecut la nivelul grupului s-a ridicat la 1.248 mld. lei (peste 33 mil. euro). Alaturi de companiile clujene, investitiile au fost directionate catre Chimcomplex - 641 mld. lei, Iasitex - 94 mld. lei, Novatex - 221 mld. lei, Contactoare - 16,5 mld. lei si Uzuc - 49,5 mld. lei.
Grupul SCR a avut in 2003 o cifra de afaceri de 3.150 mld. lei (aproape 84 mil. euro) si estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 6.250-6.500 mld. lei.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO