Companii

Grupul Summa investeste peste 7 milioane de euro intr-o cladire de birouri

17.03.2005, 00:00 57


Grupul turc Summa International, care detine Summa Romania - firma care a construit complexul comercial Plaza Romania, va investi intre sapte si zece milioane de euro in construirea unei cladiri de birouri care va fi amplasata in apropierea Garii de Nord din Bucuresti, a declarat pentru ZF Salih Saginda, directorul general al Summa Romania.


Summa International va fi unul dintre principalii investitori in aceasta cladire, iar Summa Romania va fi asigura lucrarile de constructii.


"Aceste lucrari au inceput in luna ianuarie si se vor incheia la sfarsitul lunii octombrie. Imobilul va avea 7 etaje si va dispune de 8.000 de metri patrati de spatii", spune Saginda. El a adaugat ca activitatea grupului Summa, atat pe plan extern, cat si in strainatate, are doua componente: asigurarea lucrarilor de constructii pentru proiecte dezvoltate de alte companii, dar si investitii proprii in domeniul imobiliar.


"Suntem in prezent in competitie pentru trei proiecte foarte importante in Romania", spune directorul Summa Romania, fara a dori sa dea detalii despre ce proiecte este vorba.


Saginda segmenteaza in trei tipuri proiectele de constructii din Romania la acest moment: cele de infrastructura, gen autostrada Brasov-Bors, care pot costa sute de milioane si chiar miliarde de euro, proiecte rezidentiale mici, de cateva milioane de euro, care genereaza cea mai mare concurenta pentru constructori, si proiecte de cateva zeci de milioane de euro, de tipul mall-urilor sau cladirilor de birouri.


"Tot ce e sub cinci milioane de euro nu intra in vederile noastre. Noi suntem interesati in principal de proiecte de 20-30 de milioane de euro. Pentru constructia acestui tip de proiecte, pe piata romaneasca sunt mai putin de zece firme care sa se priceapa", considera directorul de la Summa.


Compania a intrat pe piata autohtona la sfarsitul anului 2003, cand a inceput lucrarile de constructii la mall-ul Plaza Romania din cartierul Militari.


Constructia a fost finalizata la sfarsitul lunii octombrie a anului 2004. Din acest motiv, cifra de afaceri a Summa Romania in 2004 a fost de circa trei milioane de euro, pentru ca un an mai tarziu, veniturile companiei sa se ridice la 33 de milioane de euro.


"Ne asteptam pentru acest an la o cifra de afaceri de aproximativ 35 de milioane de euro, iar pentru fiecare din anii urmatori estimam cresteri medii de cinci procente", a mai spus Saginda.


Grupul Summa International are, in afara Romaniei, filiale in mai multe tari din lume, printre care Republica Moldova, Rusia si SUA.


Anul trecut, la nivel international, compania a realizat circa 300.000 de metri patrati de constructii. Din acest volum, mai mult de o treime, adica 100.000 de metri patrati - suprafata complexului Plaza Romania, a reprezentat aportul filialei romanesti a grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO