Companii

Grupul UTI iese cu sistemele de securitate prin Europa

04.11.2005, 14:28 39

Grupul UTI, companie specializata pe sisteme de securitate si activitati conexe, si-a propus extinderea pe pietele internationale, managementul grupului analizand deocamdata oportunitatile de extindere in Europa. In acest moment, UTI este prezenta prin compania UTI Retail Solutions cu sisteme de securitate in Serbia si Muntenegru, unde a echipat magazinele Metro, dupa ce initial a echipat un astfel de magazin in Chisinau.

"Strategia de viitor a grupului UTI va continua ceea ce am facut pana in momentul de fata. Schimbarea de strategie se va produce in ceea ce priveste dezvoltarea in afara Romaniei. Este vorba de o abordare internationala a proiectelor si a pietelor pe care deja avem experienta. Pe baza acestei experiente capatate in Romania, ne propunem sa ne dezvoltam si sa incepem sa fim activi si in alte zone ale lumii", a declarat pentru ZF Transilvania Tiberiu Urdareanu, presedintele Grupului UTI si actionar al companiei.

Grupul UTI a realizat in primele trei trimestre ale anului 2005 o cifra de afaceri consolidata de 37.398.074 de euro, cu un profit net de 3.108.516 euro. "Comparativ cu perioada similara a anului 2004, cifra de afaceri a crescut cu 47% la nivel de grup, iar profitul net a inregistrat o crestere de 40%. Cea mai mare pondere in aceasta cifra, respectiv 34%, este adusa de Divizia Sisteme de Securitate, urmata de Divizia IT&C cu 31%, Divizia Instalatii si Constructii cu 28% si Divizia Sisteme Militare cu 7%. Bugetul anului 2005 prevede o cifra de afaceri la nivel de grup de 60.418.425 de euro si un profit net de 8.544.177 de euro", a mai spus Tiberiu Urdareanu. Potrivit acestuia, pentru 2006 bugetul preliminar prevede o cifra de afaceri la nivel de grup de 72.051.941 de euro si un profit de 10.087.272 de euro.

Infcon SRL, firma care a pus bazele grupului UTI, a fost infiintata in anul 1990, ocupandu-se initial cu activitati legate de grafica computerizata, procesare de imagini, subansambluri si accesorii pentru computere si produse de birotica.

In 1991, a inceput distributia de echipamente de securitate, conturandu-se astfel prima linie de business a grupului UTI. In 1992 s-a infiintat UTI Trading SRl, ce se numea atunci United Trade International, ea ocupandu-se initial cu importul si distributia de sisteme de alarmare. Patrunderea cu sisteme de securitate pe piata financiar-bancara se face in 1993, tot atunci infiintandu-se compania Cobra Security SRL, ce avea ca activitate initiala escorta VIP, productie de bunuri si valori, precum si monitorizarea alarmelor. Compania UTI Systems se infiinteaza un an mai tarziu, domeniul sau initiala fiind sistemele integrate de securitate.

Anul 2000 a marcat infiintarea UTI Grup SRL, al carui obiect de activitate este managementul pentru companiile grupului. Astazi, UTI Grup are patru divizii, 3.300 de angajati si a atins in 2004 o cifra de afaceri de 47,6 milioane de euro. UTI Grup este o companie privata, cu actionariat 100% romanesc. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO