Companii

H&M îţi dă 5 lei pentru hainele vechi. Câte haine trebuie să duci şi unde?

H&M îţi dă 5 lei pentru hainele vechi. Câte haine...

Autor: Cristina Roşca

13.02.2013, 19:31 21961

Retailerul suedez H&M va da startul pe 21 februarie programului “Rabla la haine” în România. Clienţii care vor duce o sacoşă de haine vechi – indiferent de brand şi de starea lor - în magazinele H&M din Băneasa Shopping City, Unirea Shopping Centre, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Timişoara şi Palas Shopping Center Iaşi vor primi un voucher în valoare de cinci lei.

“Plănuim să extindem proiectul în toate magazinele din România în acest an”, spune Ewa Jarzemska, reprezentantul de comunicare al companiei.

Fiecare client poate veni cu maxim două plase pline de haine, indiferent de mărimea plaselor. Pentru fiecare plasă clientul va primi un voucher de cinci lei, voucher ce va putea fi utilizat doar pentru cumpărături de peste 40 de lei. Un singur voucher poate fi folosit pentru o singură tranzacţie. Discountul nu poate fi cumulat cu alte oferte şi reduceri.

Acest proiect va fi implementat în toate ţările unde este prezent retailerul.

Produsele colectate vor fi apoi preluate de I:Collect, o companie cu acoperire mondială, care are ca obiect de activitate recliclarea produselor. După preluare, acestea vor fi transportate la o fabrică de sortare din Germania. Materialul produselor va putea fi folosit ulterior fie pentru realizarea altor haine, drept cârpe de curăţenie sau în industria auto.

H&M a anunţat că tone de textile sunt aruncate în fiecare an deşi 95% dintre haine ar putea fi refolosite.

Pe piaţa locală H&M este prezent din 2011 şi deţine o reţea de 22 de magazine.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO