Companii

Honda Accord Tourer: Sportiv de familie

Honda Accord Tourer: Sportiv de familie
26.09.2008, 15:42 26

Segmentul breakurilor de clasa medie este unul dintre cele mai dezvoltate la nivel european, peste 80% dintre vanzarile modelelor din acest segment fiind comercializate in aceasta versiune, si nu ca sedan, cum se intampla pe piata locala.
Honda Accord Tourer cu motorul pe benzina de 2,4 litri care dezvolta 201 CP si un cuplu motor de 234 Nm, care ii permite sa atinga o viteza maxima de 222 km/h si sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 9,6 secunde poate fi descrisa cel mai simplu ca un automobil de familie, care poate respecta normele de confort si echipare ale segmentului premium, spatiul necesar unui automobil de familie, dar care "la nevoie" poate fi condus si intr-o maniera sportiva, in special daca dispune si de clapete pentru schimbarea vitezelor amplasate pe coloana de directie.
Dezavantajul "temperamentului" sport al masinii il reprezinta consumul de combustibil - care poate ajunge pana la 14-15 litri in traficul urban, in timp ce in afara acesta nu coboara sub 7,4 litri/100 km, in special daca se abordeaza un stil de condus mai dinamic.
Cutia de viteze automata cu sase trepte s-a dovedit a fi una rapida, timpul de schimbare a treptelor fiind "in parametri".
Nivelul finisarilor din habitaclu este peste cel al modelelor "de volum" prezente pe piata, noul Accord pozitionand marca mai aproape de segmentul premium din care fac parte BMW, Audi si Mercedes-Benz.
Pretul modelului testat, de 30.321 de euro cu TVA inclus se incadreaza in segmentul mediu, dar vine cu o echipare peste medie, la acest pret masina fiind echipata inclusiv cu sistem de navigatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO