Companii

Honeywell investeşte aproape 60 de milioane de euro într-o fabrică de plăcuţe de frână, lângă Ploieşti

Honeywell investeşte aproape 60 de milioane de euro...

Autor: Bogdan Alecu

09.10.2013, 00:05 409
Grupul industrial american Honeywell, care anul trecut a rulat în România afaceri de 110 mil. euro şi este unul dintre cei mai mari exportatori de pe piaţa locală, a deschis oficial ieri la Ploieşti o nouă fabrică de plăcuţe de frână pentru automobile, la aproape doi ani de când a fost anunţat proiectul.
 
„Capacitatea de producţie instalată acum la Ploieşti este de 9 mil. plăcuţe de frână anual, 30.000 de unităţi pe zi sau o plăcuţă la fiecare
4 secunde. Odată cu finalizarea investiţiei de 57 mil. euro în 2015, această producţie se va dubla“, a declarat Rainer Bostel, preşedintele diviziei Friction Materials în cadrul Honeywell. Odată cu investiţia, compania americană va primi din partea statului român şi un ajutor de stat de 16 mil. euro.
 
Din producţia de la Ploieşti 90% este exportată către marii constructori europeni de automobile, precum Grupul Volkswagen sau grupul francez Peugeot Citroën – PSA, în timp ce restul de 10% reprezintă plăcuţe vândute ulterior pe piaţa componentelor de schimb, comercializate atât în România, cât şi la nivel european. De asemenea, compania exportă plăcuţe de frână şi către uzine din Mexic şi China. „Producem şi pentru Renault, dar nu pentru Dacia. De asemenea, producem şi pentru Ford, dar pentru Ford România“, a spus Rainer.
 
În prezent compania are la Ploieşti 220 de angajaţi, iar numărul acestora va creşte la 300 în 2015 odată ce fabrica va ajunge la capacitate maximă. Dintre aceştia, între 10 şi 20% reprezintă ingineri, iar restul sunt angajaţi în producţie. Oficialii companiei au subliniat că politica grupului nu permite comunicarea salariilor, dar cel mai probabil media pe companie este similară celei pe judeţul Prahova, unde salariul mediu net în industrie la nivelul lunii iunie era de 1.656 lei, potrivit Institutului de Statistică, în creştere faţă de 1.511 lei în luna ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO