Companii

Horaţiu Florescu, cel mai puternic broker din real estate: Vin investiţii în zona de backoffice şi în Galaţi sau Târgu Mureş

Horaţiu Florescu, cel mai puternic broker din real...

Autor: Bogdan Alecu

12.04.2016, 00:07 2344

Piaţa de birouri începe să se extindă tot mai mult în afara Bucureştiului şi în marile oraşe, iar dacă până acum dezvoltatorii se uitau numai la Timişoara, Iaşi sau Cluj, toate cu peste 300.000 de locuitori, acum sunt luate în calcul şi investiţii în Târgu Mureş sau Constanţa. „Oraşele mai mici au costuri mai reduse pentru companii şi în plus, investiţiile sunt benefice pentru comunitatea locală deoarece generează atât locuri de muncă în cadrul companiilor care închiriază spaţiu, cât şi personal auxiliar“, a spus Horaţiu Florescu, preşedinte şi CEO al Knight Frank, una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară de pe piaţa local. 

Florescu este cel mai puternic broker de pe piaţa de birouri din România. A făcut carieră la Colliers între 1998 şi 2009, după care a pornit o companie pe cont propriu, asociindu-se cu Knight Frank. Anul trecut compania The Advisers, condusă de Horaţiu Florescu a prelut numele grupului internaţional Knight Frank, cu care a fost asociată timp de şase ani. Grupul, cu sediul la Londra, este unul dintre cele mai mari nume de pe piaţa de consultanţă imobiliară din lume, având peste 12.000 de angajaţi în 52 de ţări.

„Anul 2015 a fost cel mai bun an al firmei după 2009. Anul trecut am terminat cu aproape 40% cotă de piaţă pe tranzacţii de birouri şi am încheiat şi cele mai mari tranzacţii,  Genpact şi Oracle contractând împreună 55.000 mp“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO