Companii

Hotel de 10 mil. euro

24.10.2005, 18:22 14

Compania Triumf Construct a intrat pe piata hoteliera prin deschiderea hotelului Phoenicia in Capitala.

Reprezentatii firmei nu au dorit sa precizeze valoarea investitiei, dar surse apropiate proiectului sustin ca aceasta se ridica la 10 mil. euro.

"Ne asteptam la un grad de ocupare de 60-70% in primele 6 luni", spune Dinel Saizu, director general al Phoenicia, care a adaugat ca principalul segment de clienti vizat este cel al oamenilor de afaceri. Hotelul, situat in Baneasa, in apropiere de cartierul Satul Francez, este cotat la 4 stele si ar putea primi 5 stele in momentul in care ar avea si o piscina.

"Nu ne dorim sa intram la categoria de cinci stele, chiar daca acest lucru este posibil. Din punctul nostru de vedere, acest segment este deja ocupat de lanturile internationale si preferam sa ne concentram pe servicii de patru stele", a continuat Saizu. Acesta spune ca se asteapta ca, dupa un an de la lansare, hotelul sa inregistreze o cifra de afaceri de 12 mil. euro.

Phoenicia are 348 de camere, zece sali de conferinta, 4 restaurante, un cazinou, un spa si un club de noapte. Preturile variaza intre 59 de euro si 359 de euro pe noapte, dar sunt promotionale si valabile pana la 1 ianuarie 2006. Managementul hotelului este romanesc.

Triumf Construct activeaza in sectorul imobiliar, avand in lucru apartamente si vile in diverse zone ale Bucurestiului si in imprejurimi. Compania a avut anul trecut venituri totale de 7,5 mil. euro.

Investitiile in segmentul hotelier business au crescut foarte mult anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels